Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ВАЗОНИ НЕ ЛЮБЛЯТЬ ПРОТЯГІВ

Напевне, кімнатні квіти найбільше не люблять останнього місяця осені. Короткі і похмурі дні та довгі ночі негативно позначаються на їх здоров’ї. Що ж треба зробити, щоб допомогти вазонам благополучно перезимувати?..

Напевне, кімнатні квіти найбільше не люблять останнього місяця осені. Короткі і похмурі дні та довгі ночі негативно позначаються на їх здоров’ї. Що ж треба зробити, щоб допомогти вазонам благополучно перезимувати? Перш за все забезпечте їм нормальне освітлення. Поставте вазони у найсвітліших місцях кімнати. Щоб продовжити світловий день, можна влаштувати підсвітку звичайною електричною лампою. Вмикати її тоді, коли стемніє.
Слід знати, що кімнатні квіти легше переносять зимівлю, коли в квартирі прохолодно. Отож, аспарагус, агаву, зигокактус, кімнатного клена, герань, примулки, воскового плюща, цикламена, китайську троянду пересуньте поближче до балкона чи вікна. При температурі 12—18 градусів добре себе почуває бальзамін, жасмин, фікус. А ось бегонія Рекс, дифенбахія, сансев’єра, узумбарська фіалка люблять тепло — 18—25 градусів. Отож тримайте їх подалі від вікон. Запам’ятайте: вазони не люблять протягів. Тому, коли провітрюєте кімнату, відсуньте горщики подалі від кватирки або захистіть їх папером.
Потурбуйтесь і про зволоження. Можна обприскувати вазони пульверизаторами. Але найпростіше розмістити свій домашній сад на великому підносі, поставити туди горщики з квітами (обов’язково на піддонах), налити у них воду. Вона буде випаровуватись і квіти себе прекрасно почуватимуть. Можна зробити інакше: поставити на батарею чи під неї ванночку з водою. Час від часу рослини слід мити. Шкідники, які з’явилися на них, загинуть, якщо обмити листя спочатку мильною, а потім чистою водою.
Зимою вазони треба підживлювати, але рідше, ніж літом. Ті, що цвітуть, особливо потребують цього. Підживлюйте від початку появи пуп’янків і до кінця цвітіння. Можете скористатися спеціальними добривами. Корисна квітам й така пожива: на літр води додати чайну ложку молока.
Telegram Channel