Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

‘МРІЯ’ — У КНИЗІ РЕКОРДІВ ГІННЕССА

Український літак “Ан-225 “Мрія”, який перевіз найважчий у світі вантаж, потрапив до популярної книги...

Ще у червні АНТК імені Антонова подав заявку на внесення до Книги рекордів Гіннесса літака “Мрія”. Недавно прийшла втішна новина: український літак “Ан-225 “Мрія”, який перевіз найважчий у світі вантаж, потрапив до популярної книги найбільших і найцікавіших досягнень.

ЦІНА МОРОЗИВА — 1000 ДОЛАРІВ
Найдорожчий у світі десерт продають в одному з американських ресторанів. Це п’ять кульок ванільного морозива, покритих їстівною фольгою і оздоблених золотими пелюстками. Порція таких ласощів коштує тисячу доларів. Десерт прикрашено венесуельським шоколадом, який вважається найкращим у світі, та екзотичними фруктами.
Власники ресторану стверджують, що клієнти нерідко замовляють цей кулінарний шедевр, але не з’їдають його, а бережуть у холодильнику на згадку.

ПІРАМІДА ІЗ ГРАНЧАКІВ
Найбільшу в світі піраміду із склянок-гранчаків збудували в Єкатеринбурзі двоє барменів. Висота її півтора метра. На її будівництво витрачено дві з половиною тисячі склянок й понад дві години роботи.
Попередній рекорд встановлений рік тому також у цьому місті — один метр тридцять сантиметрів. Представники Книги рекордів Гіннесса зафіксували нове досягнення.
Всі бажаючі, які прийшли в Будинок актора, отримали талони зразка радянської епохи. За них вони отримували у буфеті бутерброди з ковбасою й по п’ятдесят грамів горілки. Можна було й більше купити там харчів, але вони продавалися лише за радянські гроші, яких майже ні в кого не виявилося.

БЕЗСМЕРТНА ЯЛИНА
Найстаріша у світі ялина росте в горах неподалік іранського міста Абаде. Дереву-старожилу понад чотири тисячі років. До неї іранці, як до Аллаха, приходять молитися і вважають це дерево безсмертним. Справді, скільки людських поколінь за цей час змінилося, а ялина все росте й росте...

ІМ’Я, ЯКЕ ПРИВАБЛЮЄ
Чому за одними жінками чоловіки “упадають”, а до інших, не менш привабливих, ставляться прохолодно? Серед кількох причин, які відомі всім, є одна досить несподівана. Її висунув американський психолог Емі Перфорс з Массачусетського технічного інституту. Він вважає, що підсвідомо для чоловіків найбільш сексуально привабливі жінки з іменами, в яких є звуки “о”, “у”, “а”. На жінок найбільший вплив мають голосні “е” та “і”. Можливо, й справді так...

НАВІЩО ЇМ НАУКА?
За результатами дослідження ЮНЕСКО, 62 відсотки бразильців віком від 15 до 29 років не навчаються ні в школах, ні у вузах. У тому, що вони ніколи не відвідували театри й музеї, зізналися 87 відсотків опитаних молодих бразильців. 60 відсотків заявили, що вони не ходять у кіно та бібліотеки. 59 відсотків опитаних ніколи не були у спортивному залі.

ХИЖАК АМАЗОНКИ В УКРАЇНІ
В Дніпропетровському акваріумі, створеному при університеті, будуть розводити одного з найнебезпечніших хижаків Амазонки — рибу за назвою арована. Потрапила вона в Україну, звичайно, контрабандним шляхом, адже її вивозити за межі Америки заборонено природоохоронним законодавством. Хто привіз її в Дніпропетровськ, невідомо.
Арована досягає одного метра довжини, має гострі зуби й може здолати будь-яку здобич. Вона добре стрибає й може дотягнутися до пташки чи навіть невеликої мавпи, котрі сидять на гілках, що звисають над водою.
Ця риба-хижак випускає за один нерест близько двохсот ікринок розміром до шістнадцяти міліметрів.
Telegram Channel