Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

‘ПІРАМІДА’ З МОРОЗИВА

Працівники компанії-виробника морозива “Баскінс Робінс” спорудили в американському містечку Мауї найбільшу піраміду з морозива...

Працівники компанії-виробника морозива “Баскінс Робінс” спорудили в американському містечку Мауї найбільшу піраміду з морозива. На неї пішло 3100 порцій морозива. Цей витвір складався з 21 шару, важив майже 363 кілограми, мав висоту 1,21 метра. “Піраміда” протрималась близько 45 хвилин й увійшла у Книгу рекордів Гіннесса.

ГРОШІ НА ВТОРСИРОВИНУ…
З віком люди стають неуважними, багато що забуваючи. 77-річна японка здавала на пункті прийому вторсировини кілька своїх старих кімоно. Забула, що під підкладкою одного з них зашито два мільйони ієн — близько 18 тисяч доларів.
Бабуся виявила пропажу лише після того, як прочитала в газеті дивну знахідку заготівельника. Чоловік виявився чесною людиною й написав про це в газету. За забутими мільйонами звернулося сімнадцять осіб. Але лише одна бабуся змогла розповісти, як були складені купюри, пред’явити залишки ниток, якими зашивала підкладку.

ПИВНИЙ БАР — МАЛЮТКА
Найменший у світі пивний бар розташований в англійському місті Бері-Сент-Едмундз. Називається він “Горіхова шкаралупа”. Його площа — 4,82 х 2,28 метра. Вважається, що першому власнику цього бару ліцензію подарував особисто Карл ІІ, коли спраглий якось проїжджав поряд.

СТУДЕНТИ ВИВЧАЮТЬ ІСТОРІЮ... МАФІЇ
Студенти римського університету з початку 2005 року вивчатимуть історію мафії. Навчальний курс триватиме три місяці. За цей час студенти дізнаються про зародження в ХIХ столітті, розвиток і сучасний стан мафії.
Це перша спроба такого системного вивчення мафії. Раніш ця тема вважалася забороненою для обговорення. Читати лекції студентам запросили найкращих фахівців по боротьбі із мафією, в тому числі прокурора Iталії П’єро Луїджі Вінья. Понад 430 студентів університету виявили бажання прослухати його лекції.

НА РИНГУ — ОРАНГУТАНГИ
В одному з таїландських зоопарків його власники заробляють добрі гроші на незвичному шоу за участю молодих орангутангів. На радість місцевих жителів мавпи на рингу займаються боксом. Для більшої схожості з людьми — професійними боксерами — мавпам поголили голови.
Правда, захисники тварин виступили проти негуманного поводження з людиноподібними мавпами, тому поліція Бангкока змушена була заборонити бої орангутангів.
Telegram Channel