Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Тепер «Карагульці» водна стихія не страшна

Вода робить свою справу у всі часи. На так званій «Карагульці» — на Вижівському водозаборі, що у Почапах Залухівської сільської ради Ратнівського району Волині, який регулює подачу води на Білорусь, у Дніпро-Бузький канал, декілька років тому зробили капітальний ремонт дерев’яної споруди і розпочали будівництво нової, яке, на жаль, ще не закінчене і потребує немалих вкладень

Валентина БОРЗОВЕЦЬ


А вода тим часом «працює». За інформацією в.о. начальника Ратнівського районного управління водного господарства Василя Приймачука, у нижньому б’єфі біля старої споруди почав утворюватися розмив, який вже забрав частину берега.


— Нашому управлінню з регіонального матеріального резерву Волинської облдержадміністрації на ліквідацію розмиву було виділено 900 літрів дизельного пального та 1500 мішкотари.



Актуальним залишається вирішення питання завершення будівництва нової споруди Вижівського водозабору.



Окрім того, використовували ми паливо і з аварійного запасу нашого управління водного господарства, — розповів Василь Олександрович. — Укріплювали розмитий відкос після досягнення меженного рівня води у річці Прип’ять та мінімального скиду води у Вижівський водозабір. Наші працівники на чолі з інженером гідротехніком працювали впродовж двох тижнів. Були залучені екскаватор, бульдозер та КамАЗ. По всій береговій лінії вони забили кілки та заплели фашиною, як у народі кажуть, — зробили пліт. Для більш надійного ущільнення під фашину укладали мішки з піском. Роботи вже завершені. Сподіватимемось, що проведені заходи послужать надійно у разі водної стихії. І все ж досить актуальним і вкрай необхідним залишається вирішення питання завершення будівництва нової споруди Вижівського водозабору. Було б добре і для нашої, української сторони, і для білоруської, якби це питання порушили і в Україні, і в Білорусі та знайшли кошти для його вирішення.

Telegram Channel