Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

САМОДІЯЛЬНІ МАСАЖИСТИ

Сьогодні масаж в моді, адже модно бути здоровим. Давно відомо, що масаж є одним з найбезпечніших і найдієвіших методів як профілактики, так і лікування багатьох захворювань...

Сьогодні масаж в моді, адже модно бути здоровим. Давно відомо, що масаж є одним з найбезпечніших і найдієвіших методів як профілактики, так і лікування багатьох захворювань. Не можна його застосовувати лише при інфекційних захворюваннях, а також при гострому стані — такому, як інфаркт, інсульт. Решту ж недуг з допомогою досвідченого масажиста можна успішно лікувати.
Офіційна медицина найчастіше рекомендує масаж при захворюванні опорно-рухового апарату, який страждає майже в кожного з нас через нерівномірне навантаження одних м’язів і бездіяльність інших. Грамотний фахівець може точно оцінити ситуацію: яку групу м’язів треба тонізувати, а яку — розслабити. Це дає змогу відновити баланс опорно-рухової системи.
Інший механізм дії масажу — рефлекторний. Завдяки подразненню нервових закінчень активізуються нервові імпульси у внутрішні органи, поліпшуючи їх роботу. Таким чином і виліковуються внутрішні хвороби. Адже кожному масажисту відомі зони, які знаходяться на спині і відповідають кожна за якийсь внутрішній орган. За станом м’язів у тій чи іншій ділянці спини можна визначити, які у пацієнта проблеми зі здоров’ям. Щоправда, лікування масажем — справа тривала і не відразу людина зауважує ефект.
Фахівці застерігають про небезпеку масажу, який тепер беруться робити всі, кому не ліньки. Непрофесійні масажисти нерідко шкодять хворим. Часто вони навіть не знають азів масажу, того, що всі рухи при масажі повинні йти у напрямку серця. Лімфатичні судини мають всередині клапани, які заставляють лімфу текти саме у цьому напрямку. Якщо ж масажні рухи не співпадають з ним, то можна викликати руйнування цих клапанів. Добрий масажист ніколи не залишить на тілі синяків, не буде використовувати у роботі різні креми для полегшення своєї праці. Адже змащений м’яз не вдасться глибоко розім’яти, він просто “втікає”. І, нарешті, дуже важливе значення має енергетична сумісність пацієнта і масажиста. Якщо немає довір’я, стосунки не є приємними, дружніми — не варто тратити час і гроші.
Telegram Channel