Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Спалахи на Сонці волинянам не зашкодили

Серія спалахів, що непокоїли небесне світило минулого тижня, спровокували потужні магнітні бурі, а також могли призвести до підвищення радіаційного фону. На щастя, для жителів Волині усе обійшлося

Оксана КРАВЧЕНКО



10 вересня відбувся найбільш потужний спалах на Сонці за останні 20 років.



Підтверджує це повідомлення з Волинського лабораторного центру МОЗ України. 10 вересня відбувся найбільш потужний спалах на Сонці за останні 20 років. Тому  фахівці лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів ДУ «Волинський обласний лабораторний центр » щоденно з інтервалом у годину проводять вимірювання потужності експозиційної дози на контрольних  майданчиках населених пунктів. Адже дозиметричний контроль є найважливішою умовою радіаційного захисту населення.


За результатами проведених вимірювань, середні показники  потужності експозиційної дози у Волинській області 12-13 вересня, як і в попередні дні,  не перевищували природного фону і становили 8-13 мкР/г.


Не зареєстрували значного збільшення кількості звернень хворих у ці дні й волинські медики. Хоча метеозалежні люди відзначали погіршення самопочуття, адже магнітні бурі були цього разу особливо потужні. Також вчені пов'язують виникнення природних катаклізмів, таких як тайфуни, урагани і землетруси, саме зі спалахами на Сонці.

Telegram Channel