Курси НБУ $ 39.52 € 42.36
Голова сільради «мобілізував» до лав ЗСУ 27 земляків і пішов на фронт сам!

Волинь-нова

Голова сільради «мобілізував» до лав ЗСУ 27 земляків і пішов на фронт сам!

Уже 7-й місяць Ростислав Гресик захищає цілісність України у зоні АТО, зокрема на лінії між містом Щастя та селищем Станиця Луганська

Марина ЛУГОВА



Ростислав Олексійович — командир відділення однієї з рот ремонтно-відновлювального батальйону 14-ї окремої механізованої бригади. А у недавньому минулому він — голова Прохідської сільської ради, що у Ратнівському районі. У березні 2015 року був мобілізований.



Ростислав Олексійович від служби міг бути звільнений за законом: він є батьком чотирьох дітей, молодшим зараз 7 і 5 років, старшим — 21 і 24.



Працював у Ратнівському райвійськкоматі, а після того, як упродовж 2014—2015 років відправив в АТО 27 своїх земляків, вирішив, що і сам не може відсиджуватися у чиновницькому кріслі. І от уже 7-й місяць він там, де йде війна. Рішення чоловіка піти до війська підтримала і дружина. Хоча, до речі, Ростислав Олексійович від служби міг бути звільнений за законом: він є батьком чотирьох дітей, молодшим зараз 7 і 5 років, старшим — 21 і 24. І, як каже, ще жодного разу не пошкодував про прийняте рішення. Цим завдячує і своїм бойовим побратимам, з якими звела доля.


Чоловік тішиться, що всі хлопці, яких відправив за мобілізацією в АТО, повернулися додому живими й здоровими, за винятком одного, який отримав поранення. Дев’ятеро з них після мобілізації вирішили продовжити службу у Збройних силах України вже за контрактом.
Навіть будучи далеко від дому, Ростислав Гресик підтримує зв’язок із колишніми колегами. Під час телефонних розмов із нинішнім сільським головою Олександром Гресиком розпитує, як живе його рідне село, інші населені пункти, в яких був господарем. А коли дзвонить додому, зокрема дружині, то дякує за підтримку їй і дітям, які присилають йому свої малюнки.
Адже на цих малюнках, — сказав учора в телефонній розмові Ростислав Олексійович, — те, що заспокоює душу: ліс, якого багато на Ратнівщині, дитяче бачення того дня, коли вони всі будуть знову разом.


 

Telegram Channel