Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Жінка-ветеринар встигає і на конях піврайону об’їхати, і пишним квітником вразити

Волинь-нова

Жінка-ветеринар встигає і на конях піврайону об’їхати, і пишним квітником вразити

У Борисковичах на Горохівщині обійстя Руслани Петрівни Ковтун з ранньої весни до пізньої осені схоже на барвистий вінок

Леся ВЛАШИНЕЦЬ
Квіти розцвітають різнокольоровими пелюстками, наче дякують своїй господині за любов до них. Доглянуті клумби схожі на квітковий рай не лише українськими чорнобривцями, айстрами, жоржинами… У ньому пречудово почуваються екзотичні суцвіття і вся ця краса цьогоріч квітує на честь своєї хазяйки з нагоди її 50-річчя.



- Ця Берегиня є єдиною жінкою-керівником серед дев’яти чоловіків-завідувачів дільничними лікарнями і заслуговує найвищої похвали за сумлінність



- Ця Берегиня є єдиною жінкою-керівником серед дев’яти чоловіків-завідувачів дільничними лікарнями і заслуговує найвищої похвали за сумлінність, - розповів про пані Руслану начальник Горохівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Микола Крисюк.  
Сама ж вона дуже скромно каже про те, як іде життєвими стежками.  Ними пройшлися у спогадах мами іменинниці Ліни Вікторівни. Було дуже приємно чути розповідь про сімейну ідилію, в якій підростала Руслана. І якщо знати, що її, на жаль, уже покійний тато Петро Дмитрович Бойко працював у ветеринарній лікарні різноробочим, а мама Ліна Вікторівна  – санітаркою, то не дивно, що і донька опікувалася змалку домашніми улюбленцями. Не боялася, скажімо, обробити песикові рану, збитому автомобілем кошеняті вийняти з десни  зламаний кусень зуба, охоче йшла у стайню і до домашнього птаства, тож коли прийшов час обирати професію, вступила навчатися у ветеринарний технікум.
Галузі ветеринарії Руслана Ковтун присвятила себе 31 рік. До нинішньої посади йшла санітаркою, фельдшером і вже багато років поспішає на виклики завідувачем ветлікарні  у села Квасів, Охлопів, Крижову, Волицю-Дружкопільську, Борисковичі, Довгів, Брани, Журавники. Кажуть, дуже і досі переймається кожним випадком, хоч уже і є досвідченим професіоналом у ветеринарії.



До всіх «пацієнтів» у всі села доїжджає кіньми, які у стайні ветлікарні доглядає санітар Анатолій Лісовий.



До всіх «пацієнтів» у всі села  доїжджає кіньми, які у стайні ветлікарні доглядає санітар Анатолій Лісовий.
- Улітку я і сам би проміняв автомобіль на підводу, та  взимку…- і жартома, і всерйоз  розповідає про нелегкі будні  колеги її авторитетний керівник Микола Крисюк.
За сумлінну багаторічну працю, вагомий внесок у розвиток ветеринарної медицини завідувач Борисковичівської дільничної ветеринарної лікарні Руслана Ковтун нагороджена Почесною грамотою Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.
Доброзичлива, щира і щедра душею Руслана Петрівна – улюблениця своєї чудової сім’ї і родини. У святковий день доньку-гордість найпершими вітали матуся Ліна, син Дмитро і доня Інна, внучата Дениско і Даринка, зять Олексій Попов, за повернення якого родина молилася, коли воював на Донбасі в АТО. І звісно, букет із сердечних віншувань ювілярці дарував увесь колектив Горохівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.
На знімку: ювілярка Руслана КОВТУН із мамою Ліною, донькою Інною, внуками Дениском і Даринкою
Фото автора

Telegram Channel