Курси НБУ $ 39.52 € 42.36

Білл Гейтс вибачився за Ctrl+Alt+Delete

Під час конференції Bloomberg Global Business Forum засновник і генеральний директор Carlyle Group Девід Рубенштейн попросив засновника Microsoft Білла Гейтса пояснити одну з найбільш дивних функцій операційної системи Windows

Бізнесмен запитав, чому в Windows для входу і блокування використовується комбінація з трьох клавіш Ctrl + Alt + Delete і чи вважає сам Гейтс цю ідею вдалою. Колишній глава Microsoft вибачився і відповів, що залучені фахівці повинні були призначити цю дію на іншу кнопку. Але Девіда така відповідь не влаштував і він попросив Гейтса пояснити детальніше, передає 4PDA.



Якби я міг внести невелику правку, я б призначив одну кнопку для виконання цієї операції.



Білл Гейтс розповів, що ще в 2013 році вони хотіли призначити функцію входу в систему на одну окрему клавішу. Але інженери IBM, які проектували клавіатуру для IBM PC, відмовилися виконувати цю вимогу. Замість цього інженер IBM Девід Бредлі придумав комбінацію клавіш Ctrl + Alt + Delete. Так як у Microsoft просто не було вибору, компанії довелося погодитися на таке рішення IBM.


Повертаючись до питання Девіда Рубенштейна, засновник Microsoft відповів:
«Ви не можете повернутися в часі і змінити дрібниці у своєму житті, не ризикуючи іншими важливими речами. Звичайно, якби я міг внести невелику правку, я б призначив одну кнопку для виконання цієї операції».

Telegram Channel