Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ВАВИЛОНСЬКА СТАТИСТИКА

З часів вавилонського стовпотворіння люди говорять на багатьох мовах...

З часів вавилонського стовпотворіння люди говорять на багатьох мовах. Наука вимагає точності, тому час від часу лінгвісти проводять підрахунок мов і свої дані публікують. За даними дослідження французьких фахівців, в світі нараховується 5621 мова і діалект. З них добре вивчені лише 500, вимираючими вважаються 1440, дві третини мов не мають своєї писемності. Абсолютним чемпіоном залишається держава Папуа—Нова Гвінея: на 3 мільйони чоловік — 1010 мов і діалектів.

КІНО ПРО БОГА
Перший в Україні біблійний кінотеатр відкрився в Івано-Франківську.
У кінозалі із сучасним обладнанням, який вміщує 100 осіб, глядачі (передовсім школярі) зможуть безплатно подивитися художні та мультиплікаційні фільми на біблійну тематику. Тепер християнський фонд “Солідарність” — ініціатор новинки — налагоджує співпрацю зі школами.

НА АУКЦІОНІ ПРОДАЛИ ПРИВИД ЗА 65 ТИСЯЧ ДОЛАРІВ
Жителька американського штату Індіана Андерсон уклала вигідну угоду і зуміла продати з інтернет-аукціону... привид. За її твердженням, у металевій палиці її покійного батька, який помер від раку минулого року, живе його дух. Зробила це для того, аби заспокоїти свого шестилітнього сина Колліна, який стурбований тим, що привид дідуся буде приходити до нього ночами. Незадовго перед своєю кончиною 72-річний Коллін Проктор став дуже дратівливим, кричав на внука і навіть деколи міг вдарити його своєю палицею.

ВИБУХ МЕТЕОРИТА НАЛЯКАВ СОТНІ АВСТРІЙЦІВ
Серед ночі жителів кількох міст в австралійському штаті Новий Південний Уельс розбудив сильний гуркіт і спалах світла, від якого в околицях стало видно, як вдень. У місцеву поліцію надійшло чимало тривожних телефонних дзвінків: думали, що вибухнула автозаправка.
Пізніше з’ясувалось, що переполох викликаний вибухом метеорита. Небесне тіло, увійшовши в атмосферу Землі, розкололось на п’ять частин. Потужність вибуху у тротиловому еквіваленті досягла 500 тонн. На щастя, в результаті інциденту ніхто не постраждав.
Telegram Channel