Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

На кордоні з Росією затримали підозрюваного в корупції екс-главу держпідприємства

У ГПУ повідомили про затримання екс-директора держпідприємства «Інформаційні судові системи» Леоніда Богданова

Правоохоронці затримали колишнього керівника державного підприємства, який намагався перетнути державний кордон у напрямку РФ. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України, пише РБК-Україна.



Він підозрюється у заволодінні у 2013-2014 роках разом із спільниками державними коштами в сумі 6,4 млн грн під час закупівлі програмного забезпечення для систем відеоконференцзв’язку в органах юстиції України.



"У ході розслідування на підставі зібраних доказів викрито колишнього керівника державного підприємства утвореного з метою ведення єдиних та державних реєстрів у вчиненні злочину на цій посаді, а саме він підозрюється у заволодінні у 2013-2014 роках разом із спільниками державними коштами в сумі 6,4 млн грн шляхом укладання фіктивних договорів поставки програмного забезпечення для систем відеоконференцзв’язку в органах юстиції України із подальшим виведенням державних коштів на підконтрольну іноземну компанію", - заявили в ГПУ.


Затримання відбулося 23 вересня. Цього ж дня йому повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. ГПУ внесла до Печерського районного суду Києва клопотання про арешт екс-чиновника.


"Наразі органом досудового розслідування вживаються заходи, спрямовані на встановлення інших учасників злочинної схеми та їх ролі, а також перевіряються інші подібні угоди на суму понад 40 млн гривень", - зазначили в ГПУ.


Нагадаємо, минулого тижня антикорупційна організація Transparency International (TI) Україна подала до суду на Генеральну прокуратуру України (ГПУ), військову прокуратуру сил АТО та "Інформаційні судові системи" у зв'язку з відсутністю доступу до рішення суду про конфіскацію 1,5 млрд доларів режиму екс-президента Віктора Януковича.

Telegram Channel