Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Знову кличуть в Цуманську пущу на «Криївку Перця»

Волинь-нова

Знову кличуть в Цуманську пущу на «Криївку Перця»

До 75-річчя створення УПА вдруге відбудеться фестиваль повстанської пісні

Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща» запрошує відвідати другий фестиваль повстанської пісні «Криївка Перця», який відбудеться 15 жовтня 2017 р. в с. Холоневичі, що входить до нової майбутньої Цуманської об’єднаної територіальної громади, Волинської області. Фестиваль присвячений 75-річчю створення Української повстанської армії. Вхід безкоштовний.



Фестиваль присвячений 75-річчю створення Української повстанської армії.



Цьогорічний фестиваль покликаний вшанувати всіх жертв, які полягли в кривавих подіях Другої світової війни та відзначити річницю створення УПА - армії воїнів, яка сформувалася із добровольців-націоналістів і одні з перших формувань зібралися на Волині. У селах Ківерцівщини діяло декілька десятків підрозділів, в одному з яких воював славнозвісний повстанець Василь Чепелюк на псевдо «Перець». Також фестиваль має еколого-освітню спрямованість, адже відбувається на території національного парку і організовують його працівники парку «Цуманська пуща».


Програма заходу: реконструкція бою УПА проти німецьких нацистів у відтворенні Військово-історичною групою «Азимут»; виступи народних колективів Ківерцівського району; українська народна кухня; лекції на патріотичні та екологічні тематики; ватра; українська дискотека. 


Запрошують всіх бажаючих відвідати фестиваль та надихнутися патріотичним українським духом!

Telegram Channel