Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Луцьку бракує... пекарів

Волинь-нова

У Луцьку бракує... пекарів

Директор обласного центру зайнятості Роман Романюк розповів про дослідження, які фахівці служби зайнятості здійснюють для вивчення професійних потреб роботодавців

27 вересня обласний координаційний комітет сприяння зайнятості змінив керівництво. На найближчі два роки його очолила сторона влади – заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Мишковець. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного центру зайнятості у "Фейсбуці".



82 відсотки безробітних випускників – із вищою освітою, 11% - після завершення професійно-технічних навчальних закладів. «Тобто вища освіта - це солідно, престижно, а профтехосвіта – це перспективно», - підкреслив Роман Романюк.



Директор обласного центру зайнятості Roman Romaniuk поінформував учасників заходу про дослідження, які фахівці служби зайнятості здійснюють для вивчення професійних потреб роботодавців. «Велику кількість працівників потребує сфера послуг, зокрема, необхідно пекарів, транспортна галузь вимагає навчити провідників пасажирських вагонів. Та жоден освітній заклад області не готує таких працівників, - зазначив Роман Романюк. – Служба зайнятості налагодила тісну співпрацю із роботодавцями і освітянами, аби оперативно реагувати на потреби ринку праці. І ця співпраця буде лише поглиблюватися». Очільник служби зайнятості також представив членам координаційного комітету результати дослідження звернень випускників навчальних закладів до центрів зайнятості області у пошуках роботи. За його словами, 82 відсотки безробітних випускників – із вищою освітою, 11% - після завершення професійно-технічних навчальних закладів. «Тобто вища освіта - це солідно, престижно, а профтехосвіта – це перспективно», - підкреслив Роман Романюк.
Новообраний голова комітету Світлана Мишковець запевнила, що спільно з усіма сторонами соціального діалогу активно спрямує зусилля для вирішення гострих питань ринку праці.

Telegram Channel