Курси НБУ $ 39.55 € 42.06

Cкільки боєприпасів знаходилось на складах у Калинівці/

За словами міністра оборони, на складах у Калинівці було 83 тисячі тонн боєприпасів, з них лише 68 тонн були готовими до застосування

Міністр оборони України Степан Полторак розповів, що на складах боєприпасів у Калинівці знаходилось 83 тисячі тонн боєприпасів, з яких лише 68 тонн були готовими до застосування. Про це він заявив на воєнному кабінеті, скликаному президентом Петром Порошенком, повідомляє Тиждень з посиланням на прес-службу глави держави.



При цьому, за його словами, 68 тонн - це були боєприпаси, готові до застосування, решта - це компоненти до боєприпасів та металобрухт.



"Цей арсенал потенційно міг прийняти 140 тис. тон. Там знаходилось 83 тис. тон (боєприпасів)", - сказав міністр.


При цьому, за його словами, 68 тонн - це були боєприпаси, готові до застосування, решта - це компоненти до боєприпасів та металобрухт.


Також Полторак додав, що "на даний час розповсюдження пожежі припинено, локалізавано".


"Є задимлення території. Але відкритого вогню немає. В останні години немає і вибухів на території сховища", - повідомив голова Міноборони.


Нагадаємо, у Вінницькій області пізно ввечері 26 вересня сталася пожежа на військових складах з боєприпасами Міністерства оборони України у смт. Калинівка. Прокуратура кваліфікувала подію як диверсію. За даними Генштабу ЗСУ, під час пожежі та детонації снарядів на військових складах залишилися неушкодженими 70% території арсеналу.


Генеральна прокуратура України повідомила, що наразі відпрацьовуються чотири основні слідчі версії диверсії у Калинівці.


Петро Порошенко на засіданні військового кабінету закликав глав силових і правоохоронних відомств знайти і покарати винних у трагедії в Калинівці Вінницької області. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Telegram Channel