Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
А під пікантною обкладинкою — філософія життя

Волинь-нова

А під пікантною обкладинкою — філософія життя

Помер засновник всесвітньо відомого журналу «Плейбой» Х’ю Гефнер — одна з найбільш неординарних особистостей століття. Його називають батьком сексуальної революції, бо завжди переконував, що інтимні бажання чоловіків — норма

Ірина ПАСІЧНИК


Х’ю Гефнер народився у 1926 році в родині вчителів. Батьки мали консервативно погляди, в сім’ї не прийнято було обніматися, ходити в кіно, мати друзів, а поцілунки взагалі заборонялися, бо через них передаються мікроби.



Х’ю Гефнер жив у своєму маєтку одночасно як мінімум із 7 дівчатами віком від 18 до 28.



Потрапивши 1944-го в армію, де був військовим журналістом, молодий чоловік помітив, що серед солдатів популярні картинки з напівоголеними жінками. Після служби Х’ю Гефнер здобув освіту психолога, в 1949 році одружився з Мілдред Вільямс, у сім’ї народилося двоє дітей. Він захопився карикатурами, почав працювати в журналі. Якось попросив у керівництва збільшити йому зарплату лише на 5 доларів. Почувши відмову, він голосно грюкнув дверима... і створив свій глянець. Перший номер вийшов у 1953 році з Мерилін Монро на обкладинці. Аби купити її фото дворічної давнини, редактор-початківець напозичав грошей у друзів, батьків (під видуманими приводами), навіть пішов працювати в банк, щоб налагодити зв’язки з потенційними інвесторами. Дві третини тиражу «Плейбоя» розійшлися вже за перший тиждень. Видання для чоловіків швидко почало приносити прибутки, до роботи в ньому засновник залучав величезну кількість відомих моделей. «Плейбой» став знаковим брендом, його логотип у вигляді кролика з метеликом на шиї нині використовують багато інших підрозділів компанії – казино, ресторани, готелі, клуби по всьому світу, навіть кіностудія.
Вже у 1960-х роках минулого століття Х’ю Гефнер став символом красивого американського життя – багатий, завжди в оточенні сексуальних молодих дівчат. Він був розпусником і ловеласом, за його словами, мав понад 1000 коханок, переважно моделей журналу і не раз зізнавався, що для підтримки чоловічої сили регулярно приймав віагру. Х’ю Гефнер купив особняк, де постійно відбувалися вечірки з моделями. Дружина не витримала цього, і в 1959 році шлюб розпався. Секс-революціонер холостякував цілих три десятиліття, але в 1989-му знову одружився з молодою моделлю Кімберлі Конрад. У цьому шлюбі народилося двоє дітей. Але у 2000 році подружжя розлучилося. Після цього Х’ю Гефнер жив у своєму маєтку одночасно як мінімум із
7 дівчатами віком від 18 до 28. Він повністю забезпечував молодих жінок – у кожної був автомобіль, тисяча доларів щотижня на особисті витрати. До їхніх обов’язків входило утримання будинку, розважання гостей на ледь не щоденних вечірках. У маєтку діяла комендантська година – о 21.00 дівчата мали бути вдома, якщо лише вони не супроводжували господаря особняка.
Протягом кількох десятиліть на сторінках журналу з’являлися все нові й нові оголені дівчата, які відразу ставали світовими знаменитостями. Серед них і українки – актриса і телеведуча Даша Трегубова, журналістка Анна Філімонова, артистка театру і кіно Олена Фесуненко, яка, до слова, довела Януковича до сліз декламуванням вірша на честь Дня Незалежності України, Валерія Радкевич із Луганська. Солістка групи NikitA Даша Астаф’єва була «дівчиною місяця» ювілейного номера, що вийшов із нагоди 55-річчя чоловічого журналу, а співачка Ольга Третьяченко, яка виступає під псевдонімом Lela, – «кращою подругою року».
Сам Гефнер ніколи не вважав «Плейбой» журналом про секс, бо під пікантною обкладинкою публікував нариси, інтерв’ю, поради, новинки і навіть дискусійні політичні теми, як, наприклад, статті Мартіна Лютера Кінга, роздуми Фіделя Кастро про революційну боротьбу. Медіамагнат встановив два рекорди Гіннесса – за найдовшу кар’єру головного редактора, що працює в одному і тому ж журналі, та за володіння найбільшою колекцією особистих вирізок. У 1975 році Х’ю Гефнер отримав власну зірку на знаменитій Алеї Слави в Голлівуді.
Через напружену роботу, дикі вечірки та постійну увагу суспільства у 1985 році у нього стався інсульт. Після цього засновник «Плейбоя» кардинально змінив спосіб життя: передав контроль над компаніями своїй дочці Крісті, а сам зосередився на благодійній діяльності: фінансував школу кінематографічного мистецтва, створив студію для вивчення американського кіно, сприяв розбудові Голлівуду, пожертвував 900 тисяч доларів на придбання землі, необхідної для встановлення знаменитого надпису «HOLLYWOOD», організовував благодійні вечори, щоб зібрати кошти для порятунку тварин.
«Я закликаю всіх і кожного жити так, ніби ніякої нагороди в потойбічному світі немає. Керуйтеся мораллю, допомагайте близьким, і нехай світ, який ви залишите, буде кращим, ніж він був на початку вашого шляху», – казав Гефнер. Статки американця — понад
50 мільйонів доларів, їх успадкують його діти – сини Купер, Девід, Марстон і донька Крісті. А от
30-літня дружина Крістал Харріс, з якою одружився у 2012 році, залишить собі прикраси, одяг і деякі особисті речі, придбані за час спільного проживання, як це передбачено шлюбною угодою, і весільний подарунок чоловіка – елітний маєток на Голлівудських пагорбах. Але і цього вистачить жінці на небідне життя, адже лише обручка з діамантом оцінюється у 100 тисяч доларів. Згідно із заповітом, Х’ю Гефнера поховали біля могили Мерилін Монро.



Х’ю Гефнер заповів, щоб його поховали біля могили Мерилін Монро.



Жоден султан не міг похизуватися таким гаремом фотомоделей.


 

Telegram Channel