Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

СБУ викрила на хабарі головного держвиконавця у Вінниці

Посадовець вимагав 80 тисяч гривень у мешканця Вінниці

Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі у 80 тисяч гривень головного держвиконавця одного з відділів Державної виконавчої служби Вінниці. Про це УНН повідомили у прес-центрі СБ України.



У випадку відмови сплачувати гроші держвиконавець погрожував нібито повторним відкриттям раніше закритого виконавчого провадження та стягненням з поручителя 400 тисяч гривень кредитного боргу.



"Посадовець вимагав 80 тисяч гривень у мешканця Вінниці, який виступив поручителем, згідно з кредитним договором. У випадку відмови сплачувати гроші держвиконавець погрожував нібито повторним відкриттям раніше закритого виконавчого провадження та стягненням з поручителя 400 тисяч гривень кредитного боргу", - повідомили в СБУ.


Спецслужбовці затримали чиновника під час отримання частини грошей - 40 тисяч гривень. За фактом відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Одержання хабара) Кримінального кодексу України. 


Як додали в прес-центрі, наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в скоєнні злочину. Тривають слідчо-оперативні дії.

Telegram Channel