Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

СПІВПРАЦЯ — В ІНТЕРЕСАХ ПОЛЬЩІ Й УКРАЇНИ

У Дорогуську відкрито консультаційний пункт “Дорогуськ—Ягодин”. Відтепер українські прикордонники спільно з польськими колегами будуть здійснювати контроль за ввезенням транспортних засобів, переміщенням різних вантажів...

У Дорогуську відкрито консультаційний пункт “Дорогуськ—Ягодин”. Відтепер українські прикордонники спільно з польськими колегами будуть здійснювати контроль за ввезенням транспортних засобів, переміщенням різних вантажів.
— Функціонування консультаційних пунктів для українських прикордонників — справа нова, — розповідає прес-секретар Луцького прикордонного загону майор Богдан Козуб. — Це принципово новий крок у розвитку системи охорони державного кордону, приведення її до рівня світових стандартів. Взірцем тут є європейський досвід, який вже реально довів ефективність взаємообміну інформацією.
У ході підготовки до відкриття консультаційних пунктів у вересні нинішнього року за програмою Європейського інституту сприяння демократії за активної підтримки Ради Європейського Союзу в місті Варшаві були проведені спільні десятиденні навчання представників прикордонних відомств України та Польщі. В основі цих навчань — ознайомлення з роботою аналогічних консультаційних пунктів на польсько-німецькому кордоні.
Telegram Channel