Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

У Єгипті до страти засуджені 13 осіб

Обвинувачених у справі передадуть раді муфтіїв

В Єгипті кримінальний суд засудив до страти 13 обвинувачених у справі "Організації єгипетського легіону" ("Агнад Міср"). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Al Arabiya.



Смертний вирок був спрямований на затвердження раді муфтіїв. Остаточний вердикт у справі бойовиків буде винесено судом 7 грудня 2017 року.



"Кримінальний суд Гізи в Єгипті, очолюваний радником Моатазом Хафаджі, в неділю ухвалив передати 13 обвинувачених у справі "Організації єгипетського легіону" муфтія, щоб дати юридичний висновок про їх виконання", - йдеться в повідомленні.


Згідно з інформацією видання, смертний вирок був спрямований на затвердження раді муфтіїв. Остаточний вердикт у справі бойовиків буде винесено судом 7 грудня 2017 року.


Відзначається, що у цій справі також проходять 44 особи, яким були пред'явлені звинувачення.


Так, прокурор заявив, що в період з 2013 по травень 2015 року обвинувачені вчинили ряд нападів в містах Гіза і Каїр. Крім того, вони вбили директора національний безпеки Гізи, а також генерали і офіцери поліції.


Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в столиці Бангладеш Дакка спеціальний трибунал засудив до страти 10 осіб, обвинувачених в замаху на вбивство опозиційного лідера і чинного прем'єр-міністра країни Шейха Хасіна в 2000 році.

Telegram Channel