Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

СКУПИЙ ПЛАТИТИМЕ ДВІЧІ

Рахунки на суму більше одного мільйона гривень пред’явлено товариством „Волиньобленерго” за виявлені факти крадіжки електроенергії побутовими споживачами...

Рахунки на суму більше одного мільйона гривень пред’явлено товариством „Волиньобленерго” за виявлені факти крадіжки електроенергії побутовими споживачами.
Загалом з початку року таких порушень волинянами Правил користування електричною енергією (ПКЕЕн) було виявлено більше двох тисяч. Найбільшу кількість любителів „дармового” світла виявляють у Горохівському, Ковельському, Любомльському, Луцькому та Маневицькому районах.
Та з кожним місяцем, як стверджують фахівці „Волиньобленерго”, крадіжки електроенергії почнуть виявлятись все частіше. Адже спеціально з цією метою товариство закупило партію сучасних приладів для встановлення фактів безоблікового використання електроенергії, окремі з яких дають змогу виявляти потенційних крадіїв на віддалі, тобто без обстеження внутрішньобудинкової електропроводки.
Результати проведених перевірок вже виправдовують затрачені на обладнання кошти. Для прикладу: тільки за жовтень 64 „народних умільці” змушені будуть заплатити штраф за порушення ПКЕЕн у загальному розмірі на суму близько 25 тисяч гривень. В середньому на кожного порушника припадає майже по 600 гривень, хоча в окремих випадках розмір штрафу досягає півтори тисячі гривень. Крім цього, зловмисник зобов’язаний у разі виявлення крадіжки ще й за власний кошт відновити облік електроенергії. Виникає запитання – чи варто економити саме таким чином?
Інна ЯВОРСЬКА. (Прес-служба ВАТ “Волиньобленерго”).
Telegram Channel