Курси НБУ $ 39.23 € 42.44

ПРОТЯГОМ ЖИТТЯ ТРЕБА ВСТИГНУТИ ЗРОБИТИ СТО РЕЧЕЙ

Такий незвичний список склали британські вчені...

Такий незвичний список склали британські вчені. Ті, що зможуть виконати програму цілком, отримають всі підстави вважатися людьми блискучого розуму, сильної волі і великих амбіцій.
Ось кілька дивних пунктів зі списку: зварити яйце за допомогою мобільного телефону, виміряти швидкість світла, використовуючи мікрохвильову піч і плитку шоколаду, сходити в баню на Південному полюсі, погладити тигра і прийняти пологи у жирафи, наповнити свої легені гелієм і почати співати.
А кажуть, що чудес на світі не буває...

ПОСВАТАВСЯ ЛЕВ ДО ТИГРИЦІ
У зоопарку Новосибірська трапилось незвичне поповнення — на світ з’явилося дитя тигриці і лева.
Це зовсім не випадковість і не результат якогось наукового експерименту. Просто африканський лев і бенгальська тигриця живуть тут у сусідніх вольєрах, звикли одне до одного. “У природі таке практично нереально”,— прокоментував подію директор зоопарку Ростислав Шило.
“Лігреня”, як назвали маля, схоже на лева із смугастою шкірою. Йому дали кличку Зіта.

НАЙБАГАТШИЙ ПОКІЙНИК
Король рок-н-ролу Елвіс Преслі займає перше місце у списку найбагатших покійних знаменитостей. Щорічний прибуток колишнього музиканта складає 40 мільйонів доларів.
Продаж платівок легенди рок-н-ролу дає найменше грошей. Основний дохід досягається за рахунок відвідування туристами його помістя в Грейсланді, де знаходиться музей. Також після 27 років після смерті відомого співака його шанувальники скуповують сувеніри і речі, пов’язані з музикантом.
До речі, у десятку найбагатших мертвих знаменитостей входять і колишні члени групи “Бітлз” Джон Леннон і Джордж Харрісон.

ДЕНЬ ТАНГО
Тисячі аргентинців та іноземних туристів взяли участь у вуличному фестивалі танго в Буенос-Айресі, що був приурочений дню народження знаменитого співака, композитора і танцюриста Карло Гарделя.
“Король танго”, як називають Гарделя прихильники його таланту, народився 11 грудня 1890 року, проте свято на його честь в аргентинській столиці за традицією триває кілька днів. “День танго” тут відзначається уже 27 років.

КАТОК НА ЕЙФЕЛЕВІЙ ВЕЖІ
Відвідувачі знаменитої Ейфелевої вежі у Парижі тепер можуть покататися на ковзанах на висоті 57 метрів, насолоджуючись панорамою французької столиці.
Каток з’явився на вежі вперше за 115 років її існування. На ньому можуть ковзатися одночасно 80 чоловік, площа його — 200 квадратних метрів.
Додаткова плата за цю послугу не береться, навіть ковзани видаються безкоштовно.

ЛЬОДЯНИЙ БАР У МІЛАНІ
Зігріваючі напої у бокалах з льоду пропонують у льодяному барі, який відкрився в Мілані. Від відвідувачів немає відбою. Місця заброньовані до Нового року. Потрапити сюди можна тільки через шлюз у спеціальних термокостюмах. Температура повітря в барі усього 5 градусів, але для італійців це справжня екзотика: льодяні колони, стіни, стійки і світильники, що нагадують північне сяйво.
Telegram Channel