Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У маленьких луцьких «кобзариків» з’явилася сільська вулиця

Волинь-нова

У маленьких луцьких «кобзариків» з’явилася сільська вулиця

До Дня захисника України, Дня українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці у дитячому садочку «Кобзарик», що в обласному центрі, відкрили «Міні-музей українського села»

 Віталіна МУЗИЧУК


Тепер малюки, гуляючи надворі, можуть роздивлятися сільську вулицю, що «виросла» на одній із клумб. Інсталяція включає в себе хатинки в українському стилі, колодязь, джерельце, віз, статуї свійських тварин, тин. Висипані кольоровим піском доріжки, річка одразу сподобалися малечі. На сусідній клумбі — грядка, де ростуть капуста, буряки й морква.



Діти з вихователями та гостями заклали «Алею перемоги і миру» — вони посадили кущі калини, що символізують Українську державу.



У міні-музеї також є стенд із вишивками, які гаптували прабабусі маленьких садківців. На табличці із назвою зображена ікона Покрову Пресвятої Богородиці, покровительки українського козацтва.
На відкриття музею завітали представники міської влади, луцькі козаки, лицарі, учасники АТО. Малюки підготували гостям патріотичне свято «Ми діти козацького роду». Наприкінці діти з вихователями та гостями заклали «Алею перемоги і миру» — вони посадили кущі калини, що символізують Українську державу.
Як зазначила завідувачка дошкільного навчального закладу Світлана Валько, працівники садочка із батьками самі створили і втілили в життя проект музею. Використовували й підручні матеріали, фантазували, адже дітям має бути цікаво і пізнавально проводити час у садочку.


Фото із сайту Луцької міськради





Telegram Channel