Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

На Камінь-Каширщині зняли карантин через АЧС

11 жовтня, завершилося виконання карантинно-обмежувальних заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання африканської чуми свиней (АЧС) на теренах села Хотешів, де було виявлено збудника хвороби

Відповідне рішення прийнято на засіданні державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації, яке провів перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік, йдеться на сайті Камінь-Каширської РДА.



На ліквідацію АЧС із районного бюджету спрямовано 74 263 грн.



– На території даного населеного пункту всіма контролюючими службами проведена належна робота, передбачена «Планом заходів щодо ліквідації африканської чуми свиней на території села Хотешів Хотешівської сільської ради Камінь-Каширського району та недопущення її поширення на території Волинської області», – повідомив начальник управління Держпродспоживслужби в Камінь-Каширському районі Віталій Макарчук. – Однак, розведення свиней в особистих підсобних господарствах населення села Хотешів, де не реєструвалися випадки захворювання АЧС, можливе через 6 місяців з дотриманням ветеринарно-санітарних вимог. У тваринницьких приміщеннях, де мало місце захворювання, розміщення свиней дозволяється через 1 рік після зняття карантину.


Враховуючи озвучену інформацію, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік наголосив:


– Необхідно активізувати роботу мобільних груп у складі фахівців ветмедицини та працівників районного відділу поліції, аби володіти ситуацією щодо переміщення живих свиней та продукції свинарства, забезпечити дієвий контроль за місцями торгівлі на території району. Продовжувати проводити роз’яснювальну роботу серед населення про небезпеку АЧС, адже у випадках виникнення підозри на захворювання або виявлення загиблих тварин необхідне оперативне реагування.


Варто зауважити, що на ліквідацію АЧС із районного бюджету спрямовано 74 263 грн.

Telegram Channel