Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

СБУ попереджає про можливі провокації щодо культових споруд УПЦ Московського патріархату

Зокрема, Служба безпеки України заявляє про можливі провокації у Києві

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на прес-центр СБУ.



До виконання провокацій планується залучити членів окремих вітчизняних громадських організацій, які активно співпрацюють з російськими спецслужбами та їхніми політичними проектами в Україні ще з початку 2000-х років.



"Останніми днями російські та окремі вітчизняні ЗМІ активно поширюють інформацію щодо провокацій, які начебто готуються українськими національно-патріотичними силами відносно культових споруд УПЦ МП у м.Києві. СБУ офіційно інформує, що насправді за спробами організації цих провокацій та їхнім інформаційним супроводом безпосередньо стоять представники так званого "Комітету порятунку України", які несуть персональну відповідальність за організацію масових вбивств мирних громадян під час Революції Гідності та розв'язування військової агресії РФ проти України.


Звертаємо увагу, що за оперативними даними СБУ до виконання провокацій планується залучити членів окремих вітчизняних громадських організацій, які активно співпрацюють з російськими спецслужбами та їхніми політичними проектами в Україні ще з початку 2000-х років. Так, разом із представниками "Євразійського молодіжного руху" Олександра Дугіна псевдопатріоти з цих організацій причетні до здійснення низки антиукраїнських акцій - пошкодження пам'ятника воїнам УПА в Харкові у грудні 2006 року, знищення пам'ятного знаку на честь прийняття Конституції України на горі Говерла у жовтні 2007 року та інших.

Telegram Channel