Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Китайська космічна станція безконтрольно падає на Землю. Де гепнеться – невідомо

Китайська космічна станція Tiangong-1 («Небесний палац») падає на поверхню Землі, і швидкість її падіння прискорюється з кожним днем

"Зараз експерти прогнозують, що модуль вагою 8,5 тонн протягом декількох місяців впаде на Землю", - пише НВ з посиланням на видання  Daily Mail. За словами астрофізика з Гарвардського університету Джонатана Макдауелла, через відхилення орбіти швидкість падіння космічного об'єкту збільшилася.



 Дізнатися місце падіння раніше, ніж за 6-7 годин буде неможливо




"Тепер, коли перигей (найближча до Землі точка орбіти штучного супутника) знаходиться нижче 300 км, модуль знаходиться в більш щільній атмосфері, і швидкість падіння станції збільшується", сказав він.
Видання відзначає, що в китайському космічному агентстві підтвердили, що втратили контроль над модулем ще в 2016 році. Однак агентство стежить за ситуацією і обіцяє попередити, якщо виникне загроза потенційних зіткнень.
За словами Макдауелла, місце і час падіння уламків невідомі. Він припустив, що це може статися в кінці 2017 або на початку 2018 року. При цьому астрофізик зазначив, що "ймовірно, дізнатися місце падіння раніше, ніж за 6-7 годин буде неможливо".
Очікується, що велика частина космічного модуля згорить в атмосфері, але доктор Макдауелл вважає, що на Землю можуть впасти уламки станції, вагою до 100 кг, що може завдати серйозних пошкоджень.

Telegram Channel