Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Для волинських медиків столичні колеги провели майстер-клас

У Волинському центрі екстреної медичної допомоги дбають про підвищення фахового рівня працівників, організовують для них заняття з участю інструкторів із споріднених структур Польщі, Литви, інших країн. Учора тут стартував черговий етап навчань за програмою «Реанімаційні заходи при раптовій зупинці серця у дорослих та дітей»

Оксана КРАВЧЕНКО
Цього разу своїми знаннями й досвідом ділилися з волинськими лікарями і фельдшерами представники Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я України. До Луцька прибули Віталій Крилюк, голова правління ВГО «Всеукраїнська рада реанімації та екстреної медичної допомоги», доктор медичних наук, доцент кафедри медицини катастроф Національної медичної академії післядипломної освіти ім.П.Л.Шупика, а також Іван Кузьмінський – лікар з медицини невідкладних станів.



 Після виконання тестових завдань та короткої лекції учасники занять відпрацьовували практичні навички надання допомоги на тренажері-манекені, що імітує тіло дорослої людини.



 
Після виконання тестових завдань та короткої лекції учасники занять відпрацьовували практичні навички надання допомоги на тренажері-манекені, що імітує тіло дорослої людини. Проведення серцево-легеневої реанімації на такому манекені дає можливість контролювати ефективність дій медиків, адже він обладнаний електричною системою датчиків, які відображають процеси життєдіяльності людини (пульс, дихання, кашель, хрипи, ритми серця, тони серця тощо, кишкові шуми тощо). Столичні колеги були задоволені професіоналізмом бригад, які працюють на «швидких».
До речі, фахівці Волинського центру екстреної медичної допомоги своєю чергою вважають, що вміння надати невідкладну допомогу потерпілим необхідні не тільки медикам, а й широкому загалу. Тому вони й самі часто стають інструкторами для представників різних професій.

Telegram Channel