Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ШИМПАНЗЕ-КАНДИДАТ

На одних з виборів мера в столиці Бразилії “Бананова партія” виставила кандидатом шимпанзе...

На одних з виборів мера в столиці Бразилії “Бананова партія” виставила кандидатом шимпанзе на ім’я Тіайо під гаслом “Голосуй за мавпу — отримаєш те, що вибрав”.
Мавпа шимпанзе посіла третє місце серед дванадцяти кандидатів, одержавши понад 400000 голосів.

НЕ ВПІЗНАВ СВОГО РОМАНУ
Лев Толстой ніколи не перечитував своїх великих романів. І не знав їх напам’ять. Одного разу його діти зібралися у вітальні й читали вголос “Війну і мир”. Несподівано до кімнати зайшов Лев Миколайович. Діти не помітили батька і продовжували читання.
Письменник кілька хвилин з цікавістю слухав, потім запитав:
— Що це ви читаєте? Непогано написано.

ДВА АВІАКВИТКИ НА ОДНОГО ПАСАЖИРА
Через пасажирів, які мають надмірну вагу, американським авіакомпаніям доводиться щороку витрачати додатково кількасот мільйонів доларів — зростає витрата пального. За даними медиків США, з 1990 року в середньому вага американця зросла на 4,5 кілограма. Надмірну вагу мають 65 відсотків жителів.
Авіакомпанії вимагають, аби товстуни купували одразу два квитки.

ЖИТТЯ З ЦВЯХОМ У ГОЛОВІ
В одну з клінік Сеула звернувся чоловік, скаржачись на сильний головний біль. Лікарі направили його на рентген й ледве не зімліли. На знімку було добре видно, що в голові пацієнта п’ятисантиметровий цвях.
Цвях довелося витягати. Нині стан пацієнта нормальний. Дивно, що кореєць не зміг лікарям пояснити, звідки у нього в голові взявся цвях. Правда, згодом він пригадав, що чотири роки тому з ним стався нещасний випадок, певне, тоді до нього в голову і вліз цвях. Біль у голові почав його турбувати лише кілька місяців тому.

СОНЯШНИК ДЛЯ КНИГИ РЕКОРДІВ
Незвичайний соняшник виростив у себе на дачній ділянці, що біля Дніпра поблизу міста Кременчука на Полтавщині, Віктор Доля цієї осені.
Висота його майже п’ять метрів, діаметр плодового кошика 86 сантиметрів, найбільшого листка 84 сантиметри, товщина стовбура біля кореня 14 сантиметрів.
Чи не потрапить соняшник-велетень до Книги рекордів Гіннесса?
Telegram Channel