
Морквяні котлети
Вони особливо сподобаються прихильникам здорового харчування і легких дієтичних страв. До того ж морква — цінне джерело каротину і клітковини. Подавайте котлети зі сметаною, комбінуйте з будь-якими овочами та овочевими салатами на власний смак
Інгредієнти: 500 г моркви, 0,5 склянки води, 4 ст. л. манної крупи, 2 ст. л. панірувальних сухарів, олія, сіль і улюблені спеції — за смаком
Приготування. Моркву почистити і натерти на дрібну терку, викласти на сковороду, додати 2 ст. л. олії і воду, накрити кришкою і тушкувати до напівготовності. Далі додати манку, сіль, спеції і добре перемішати. Остудити морвяну масу і сформувати невеликі котлетки, обваляти їх у панірувальних сухарях і обсмажити з обох боків на сковороді в невеликій кількості олії.
До речі. За бажанням такі котлетки можна готувати з додаванням яєць, а замість манної крупи використовувати борошно — відмінність у тому, що з манкою вони ніжніші.
