Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

ПЕРШОЮ ПРО НЕЧЕСНІ ВИБОРИ ПОВІДОМИЛА ЖІНКА-СУРДОПЕРЕКЛАДАЧ

Ведуча сурдоперекладу Першого національного телеканалу (УТ-1) Наталя Дмитрук, яка розповіла 100-тисячній аудиторії українців з проблемами слуху про фальсифікацію виборів у другому турі, стала героїнею соціальної реклами і незабаром може з’явитися в документальному фільмі про себе...

Ведуча сурдоперекладу Першого національного телеканалу (УТ-1) Наталя Дмитрук, яка розповіла 100-тисячній аудиторії українців з проблемами слуху про фальсифікацію виборів у другому турі, стала героїнею соціальної реклами і незабаром може з’явитися в документальному фільмі про себе. Рекламне агентство Provid/BBDO створило соціальний ролик на основі реальної історії, яка сталася 25 листопада 2004 року в ефірі УТ-1.
Сурдоперекладач каналу в ранковому випуску новин під час оголошення головою ЦВК переможцем виборів Віктора Януковича перестала передавати жестами його слова, а натомість звернулась до всіх глухонімих України з закликом не вірити результатам голосувань, “тому що вони сфальсифіковані. Наш Президент – Ющенко”. У ролику показаний цей момент, а після нього на темному екрані з’являється напис “Завжди є спосіб зламати мовчання”. Підтримку проектові висловили Інститут масової інформації і міжнародна організація “Репортери без кордонів”. Сурдоперекладач Наталя Дмитрук після згаданих подій стала героєм багатьох публікацій в українській пресі.
Telegram Channel