Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Луцьку снігові замети не страшні: комунальники вже готові до зими (фото)

Волинь-нова

Луцьку снігові замети не страшні: комунальники вже готові до зими (фото)

У рамках виїзного засідання постійної комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва обранці громади Олександр Козлюк, Сергій Шкода та Вікторія Побережна ознайомились з роботою Луцького спеціального комунального автотранспортного підприємства “Луцькспецкомунтранс”

Керівник підприємства Валерій Кузьмич зауважив, що проведено необхідну підготовчу роботу до осінньо-зимового періоду, повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради



У зимовий період для прибирання снігу підприємство має 18 одиниць спеціалізованої техніки. Уже заготовлено тисячу тонн піщано-соляної та 500 тонн щебенево-соляної. Також підприємство закупило 900 тонн солі.



За його словами, у зимовий період для прибирання снігу підприємство має 18 одиниць спеціалізованої техніки. Уже заготовлено тисячу тонн піщано-соляної та 500 тонн щебенево-соляної. Також підприємство закупило 900 тонн солі, яку незабаром мають доставити на склад.


Валерій Кузьмич розповів, що на зиму буде загаотовлено більше трьох тисяч тон сумішей для посипання доріг та тротуарів. Минулоріч було заготовлено сім тисяч тон, але весь об'єм так і не використали.


Директор “Луцькспецкомунтрансу” зауважив, що вони готові уже завтра, якщо випаде сніг, виїзджати і чистити та посипати вулиці.


Такок він додав, що цьогоріч підприємство за власні кошти придбало один сміттєвоз. Однак, попросив у депутатів сприяння у виділені коштів на придбання ще одного такого транспортного засобу.


Валерій Кузьмич наголосив, що у перспективі варто було б розглянути питання про будівництво підземних сміттєвих площадок. За його словами, це зняло б проблему засмічення території і протистояння між людьми, які совають контейнери для збору сміття з одного місця на друге.



Великою проблемою для підприємства є відсутність працівників. Валерій Кузьмич зауважив, що люди звільняються і їдуть за кордон на роботу. Середня заробітна плата на підприємстві 4, 500 тисячі гривень. Вони активно шукають працівників. Валерій Кузьмич зазначив, що водії на підприємстві можуть отримувати зарплату в межах 6-9 тисяч гривень.



Голова постійної комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва Олександр Козлюк подякував Валерію Кузьмичу за роботу. Він зазначив, що необхідно передбачити у бюджеті на 2018 рік кошти на придбання сміттєвоза.

Telegram Channel