Курси НБУ $ 41.45 € 46.11
Втомилися нагадувати: «Не шморгай носом»?

Волинь-нова

Втомилися нагадувати: «Не шморгай носом»?

Щоб допомогти малюку позбутися нежитю, необхідно з’ясувати його причину


Неприємний симптом може викликати переохолодження, алергія, ГРВІ та ГРЗ, травма чи вроджений дефект носа, дисфункція слизової, зловживання назальними краплями і спреями.
Нинішньої пори найчастіше винуватцем дитячих шмарклів є вірусні інфекції, коли закладеність носа поєднується з підвищенням температури, кашлем. Нежить, викликаний життєдіяльністю патогенів, пройде лише з повним їхнім виведенням з організму – стандартний курс терапії становить від 5 до 14 днів. Щоб пришвидшити цей процес, давайте дитині багато пити, навчіть її промивати носові ходи сольовим розчином: 1 чайна ложка на склянку теплої води. Можна розставити в кімнаті хворого блюдця з подрібненим часником, який треба міняти кожні 2,5–3 години.
Не зловживайте судинозвужувальними краплями і спреями, які для лікування нежитю не призначені. Вони приносять тимчасове полегшення і є засобом екстреної допомоги. До того ж ці препарати швидко викликають звикання. Слизова носа атрофується і не може самоочищатися. Тому застосовувати краплі й спреї більше 3 днів суворо заборонено.
Також потрібно пам'ятати, що гнійний нежить у дитини, підвищена температура є протипоказаннями для прогрівання носа, а використання нерозведеного рослинного соку чи інших засобів домашнього приготування може обпалити слизову оболонку. Щоб усунути наслідки такого «лікування», знадобиться тривала реабілітація.

Telegram Channel