Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

190 поїздок в Україну й три роки в дорозі

Така цікава статистика діяльності Волинського благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» — відстанню

Ніна КОСТРУБА


Цими днями виповнилося 25 років відтоді, як у Києві було зареєстроване Волинське представництво Скандинавської дитячої місії. З нагоди цієї знакової події у Палаці культури Луцьк, за сприяння управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у співпраці з Волинським обласним благодійним фондом «Дитяча місія. Україна», відбулася прес-конференція. Це була свого роду зустріч однодумців, які несуть благородну місію милосердя, людей, які взяли на свої плечі відповідальність за здоров’я та матеріальну допомогу тим, хто дійсно її потребує.



За період діяльності фонду підтримку отримали понад п’ять мільйонів людей. Основний акцент робиться на наданні медичної допомоги як коштами, так і медичним обладнанням.



У цікавому та хвилюючому діалозі брали участь президент Скандинавської місії Бо Валенберг, голова обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» Людмила Лонюк, заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, радник міського голови Ігор Поліщук, головні лікарі медичних закладів обласного центру, священнослужителі, члени наглядової ради фонду, партнери.
Звісно, у центрі уваги був очільник місії, генеральний секретар міжнародного благодійного фонду «Скандинавська дитяча місія» Бо Валенберг. Вслухалися учасники зустрічі у його хвилюючий виступ, і кожен відчував щире вболівання за долю колись невідомої йому країни, що стала другою, де місія розпочала свою роботу. Пан Валенберг сказав, що за дві доби останньої поїздки, стільки часу добирався автомобілем до України, перебирав спогади і ніби крокував по стрічці пам’яті відстанню у 25 літ. Виявляється, що для Бо Валенберга це була 190 поїздка в Україну! З гумором зауважив, що тільки на дорогу витратив три роки життя. У перші поїздки вирушав ще з батьком, Зігвардом Валенбергом – першим засновником Скандинавської місії, понад 35 років тому. Нині місія працює у 20 країнах світу на трьох континентах. Головний офіс знаходиться у шведському місті Мальме.
За період діяльності фонду підтримку отримали понад п’ять мільйонів людей. Основний акцент робиться на надання медичної допомоги як коштами, так і медичним обладнанням. Найбільшими соціальними проектами міжнародного фонду в Україні є надання допомоги дітям. За цей час у нашій країні ввезено та роздано потребуючим понад вісім тонн гуманітарної допомоги. Щорічно доставляється близько 500 тонн, що розподіляється між 300 тисячами малозабезпечених людей.
Щиро вдячний Бо Валенберг Людмилі Лонюк, яка всім серцем сприйняла благородну місію та очолила Волинське представництво. На прес-конференції звучало багато вдячних слів людям, які завдяки чіткій та злагодженій роботі допомогли тисячам нужденних.


 

Telegram Channel