Курси НБУ $ 41.45 € 46.11

У США катастрофічно бракує медичних сестер

Американські шпиталі відчувають труднощі з наймом медсестер


Шпиталям доводиться пропонувати значні зарплати й бонуси, аби конкурувати з медичними установами великих міст, багато з яких пов'язані з добре забезпеченими університетами.



Як з'ясували журналісти Reuters, які опитали керівництво 20 шпиталів у США, включно із найбільшими, вони витрачають мільярди доларів на оплату праці медсестер, щоб не ризикувати здоров'ям пацієнтів і не закривати відділення, повідомляє СВІТUA з посиланням на slavicsac.com.


Окрім високих зарплат і надбавок за стаж, керівництво лікарень пропонує медсестрам такі бонуси, як оплата студентських позик, безкоштовне житло та кар'єрне наставництво. Для заповнення вакансій часто використовуються іммігранти та тимчасові працівники.


Як показали опитування керівників шпиталів та експертів у галузі охорони здоров'я, шпиталям доводиться пропонувати значні зарплати й бонуси, аби конкурувати з медичними установами великих міст, багато з яких пов'язані з добре забезпеченими університетами.


Брак медсестер вдарив по медичному центру Чарльстона у Західній Вірджинії в найневдаліший момент. Аби уникнути закриття відділень, медичному центру цього року довелося витратити 12 мільйонів на тимчасових медсестер - удвічі більше, аніж три роки тому. Ще десять років тому потреби в тимчасових працівниках у нього не було.


Шпиталь Університету Алабами в Бірмінгемі вклав мільйони доларів у найм медсестер, проте у нього залишається ще близько 300 вакансій. Часом брак медсестер в деяких його відділеннях становить 20 й більше відсотків.


У штаті Міссурі нестача медсестер 2017 року сягнула рекордної позначки у 16 відсотків або 5 700 вакансій, тоді як минулого року ця цифра становила вісім відсотків. 34 відсотки зареєстрованих медсестер у Міссурі - люди у віці 55 років і старше.

Telegram Channel