Картопляно-грибна запіканка
Ця страва може стати чудовим варіантом сімейної вечері, згодиться й до святкового столу
Інгредієнти: 700 г печериць або лісових грибів, 800 г картоплі (7–8 шт.), 2 цибулини, 150–200 г твердого сиру, 2–3 яйця, 100 мл вершків, 80 г майонезу, сіль та перець – за смаком, 100 г олії.
Приготування. Нарізаємо гриби (лісові слід попередньо відварити), висипаємо на сковорідку і обсмажуємо, додаємо нарізану півкільцями цибулю і смажимо на олії до золотистого кольору, солимо і перчимо. Раніше відварену «в мундирі» картоплю чистимо, нарізаємо кільцями.
У форму для запікання викладаємо всі інгредієнти шарами: картопля – гриби з цибулею – картопля – натертий твердий сир.
До яєць додаємо вершки і майонез, перемішуємо, заливаємо приготовані до запікання інгредієнти і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин. Страву можна подавати до столу, розрізавши на шматочки і посипавши зеленню кропу.