Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

БАТЬКИ ХОРОНИЛИ ЧЕТВЕРО ДІТЕЙ

У селі Дубечно Старовижівського району на Новий рік в будинку місцевої мешканки Світлани К. пожежа забрала життя чотирьох малолітніх дітей...

У селі Дубечно Старовижівського району на Новий рік в будинку місцевої мешканки Світлани К. пожежа забрала життя чотирьох малолітніх дітей — шестирічного Сергія, на рік молодшого Максимка, трирічної Ангеліни та Христинки, якій було всього десять місяців. Як з’ясувалося, діти часто залишались без нагляду, замкнені у хаті. Тому трагедія, що трапилась, односельців не здивувала, хоч і боляче вразила.
— Близько опівночі Світлана постукала у вікно, — розповідає сусід Володимир К., — “Дзвони у пожарку, бо в мене діти погоріли”, — сказала.
Сусід відразу зателефонував у місцеву пожежну охорону та пожежно - рятувальну службу Старої Вижівки. Вже за вісім хвилин перший автомобіль рятувальників прибув до місця пожежі. Весь будинок всередині був затягнутий димом, хоча вогню не було – тліли речі домашнього вжитку. Начальник МПО села Дубечно Микола Курилюк, прибувши на місце пожежі, відразу кинувся в будинок. Батько виніс трьох дітей, тіла яких були бездиханні, а Микола сподівався хоч одне життя врятувати, тому пішов у найдальшу кімнату, де все злилося у густий чорний морок від диму та кіптяви. Саме тут, біля вікна та каміна він знайшов обпечене тільце трирічної Ангеліни.
В ході розслідування з’ясувались обставини жахливої трагедії. У великому будинку, куди сім’я переїхала мешкати всього два місяці тому, було прохолодно. Батьки, йдучи на гостину, залишили ввімкненим електричний масляний обігрівач для того, аби діти не померзли вночі. Очевидно, малеча бавилась перед сном, хтось ненароком перекинув обігрівач, який і спричинив загоряння.
За чотири дні нового року в області на пожежах загинуло шість чоловік, з них четверо дітей.
На фото: з цієї хати винесли чотири домовини
Володимир Грушовінчук, начальник УМНС України у Волинській області.
Telegram Channel