Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Лікаря Стефанію Костик знала вся область

Волинь-нова

Лікаря Стефанію Костик знала вся область

27 жовтня на 81-му році життя відійшла у Вічність колишній головний лікар комунального закладу «Луцька міська клінічна лікарня»

Після закінчення Львівського медичного інституту в 1962 році Стефанія Костик (на фото)працювала лікарем–терапевтом Луцької міської та Волинської обласної лікарень.

 

З лютого 1977–го по грудень 1985–го була заступником головного лікаря Волинської обласної лікарні. З січня 1986–го по 12 листопада 2001 року обіймала посаду головного лікаря Луцької міської клінічної лікарні.

За високі досягнення в роботі, вагомий внесок в охорону здоров’я в 1985–му їй було присвоєно звання «Заслужений лікар України».

Активна учасниця впровадження передових методів роботи Стефанія Петрівна брала участь в розробці нового господарського механізму в охороні здоров’я області, наукової організації управління медичними закладами. Постійно працювала над втіленням у життя державних програм «Діти України», «Профілактика гіпертонічної хвороби», «Здоров’я літніх людей», удосконалення амбулаторно–поліклінічної допомоги населенню, її пріоритетності та втілення в практику сімейної медицини.

 Стефанія Петрівна Костик була активним громадським діячем, депутатом Луцької міської ради двох скликань, очолювала громадське об’єднання «Рідне місто». За високі досягнення в роботі, вагомий внесок в охорону здоров’я в 1985–му їй було присвоєно звання «Заслужений лікар України».

Колектив КЗ «Луцька міська клінічна лікарня» глибоко сумує з приводу смерті Стефанії Петрівни, розділяє з родиною і близькими біль важкої втрати та просить Бога дарувати їй вічне життя в Царстві Небесному.

Telegram Channel