Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

НОВОРІЧНА ГОСТЯ З ДАЛЕКОГО КОСМОСУ

Протягом новорічного тиж­ня всі жителі Землі зможуть неозброєним оком побачити в нічному небі велику комету,..

Протягом новорічного тиж­ня всі жителі Землі зможуть неозброєним оком побачити в нічному небі велику комету, стверджує американський астроном Дональд Мачхольц, який відкрив комету. Комета перебуватиме за п’ятдесят один мільйон кілометрів від Землі. Однак вона не буде такою яскравою, як комета Галлея, що наблизилася до нашої планети в 1996 році, чи комета Хейла-Боппа, за якою жителі Землі спостерігали в 1997 році.
Найкраще комету Мач­холь­ця буде видно без будь-яких збільшуваних приладів у темну безмісячну ніч, зазначають астрономи.

ВЕЛИКОБРИТАНІЯ СТАЄ СВІТСЬКОЮ КРАЇНОЮ
Майже третина британців не знає, що Iсус Христос народився у Віфлеємі і що він був євреєм. За даними опитування, понад третина жителів Великобританії не знає, що місце у східній частині церкви називається вівтарем.
Проте 85 відсотків опитуваних ще пам’ятають, що на Великдень християни відзначають свято Воскресіння Христового.
Церковні лідери Англії побоюються, що колись релігійна Велика Британія стає все більш світською країною.

ЕЙФЕЛЕВА ВЕЖА НА… ГРУДЯХ
Тиждень високої моди, що розпочався в італійському Мілані, обіцяє бути дуже цікавим. Уже на початку дизайнери здивували глядачів своїми творчими ідеями. Наприклад, модельєр Франкі Морелло прикрасив одну з моделей (на фото) знаменитою Ейфелевою вежею. А ще ж є вашингтонський Білий дім, лондонський Біг Бен, хмарочоси Нью-Йорка. Простір для польоту фантазії просто необмежений.

ПЕС БУША ЗНЯВСЯ В КІНО
Головний пес США — улюбленець Джорджа Буша за кличкою Барні — виступив у ролі артиста на різдвяному ролику. Такі ролики Білий дім випускає щороку. Торік Барні прикрашав будинок американської державної адміністрації також до Різдва. Тепер, за сценарієм, у Барні нове завдання. Буш подарував своїй дружині Лорі на день народження щеня за кличкою Міс Бізлі. Барні тепер мусить турбуватися про малу й стежити, аби її не зачіпав кіт Віллі — ще один домашній улюбленець президентської сім’ї.

НЕБЕЗПЕЧНІ СВЯТА
За даними американських соціологів, на Різдво кількість смертей від серцевих нападів перевищує середній показник на 12 відсотків.
На другому місці після Різдва — Новий рік. На думку вчених, це відбувається тому, що люди надто зайняті святковими турботами й не звертаються до лікарів.
Соціологи Каліфор­ній­сько­го університету вивчили статистичні дані за двадцять шість років. За цей період протягом Різдвяних свят померло 42 тисячі американців — більше, ніж протягом будь-яких двох інших тижнів.
Telegram Channel