Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
Кошти на ремонт дороги Олика – Личани передбачено. Але...

Волинь-нова

Кошти на ремонт дороги Олика – Личани передбачено. Але...

На сторінках нашої газети від 26 вересня 2017 року було оприлюднено лист під назвою «Щоб ти 5 років на Личани їздив!», у якому 424 мешканці цього села, що в Ківерцівському районі, звертаються до влади, аби отримати відповідь: чому капітальний ремонт дороги  Р-14: Журавичі – Берестяне – Цумань – Олика – Метельне – Личани відкладено? На сході селяни вирішили і повідомляли через газету «Волинь», що будуть перекривати трасу Луцьк – Рівне. Хочемо наголосити, що влада таки почула жителів Личан. Ми отримали відповідь від начальника відділу інформаційної політики Волинської обласної державної адміністрації Світлани Головачук

«Проблема транспортних перевезень не нова для Волині, однак її поступово намагаються вирішити. Часто вона включає в себе суміжні питання, наприклад, ремонт автошляхів, якість яких нерозривно пов’язана з маршрутами водіїв. Люди вказують на дорожні ділянки, які потрібно полагодити першочергово, а профільні структури намагаються вчасно реагувати, знаходячи на це відповідні кошти.

— У зв’язку з недостатньою кількістю грошей, які виділяються з державного бюджету на ремонт доріг загального користування, та аварійним станом автошляхів чинним законодавством України передбачена можливість здійснення органами місцевого самоврядування фінансування ремонтно-будівельних робіт на дорогах загального користування як державного, так і місцевого значення. У 2017 році для цього справді залучаються кошти з обласного та місцевих бюджетів, – повідомив директор департаменту інфраструктури і туризму облдержадміністрації Іван Мирка.

Вирішити процедурні питання, що гальмують проведення ремонту шляху, необхідно передусім на місцевому рівні, адже до завершення фінансового року – лише два місяці, а зволікання можуть призвести до неосвоєння коштів.

Окрім того, рішенням Волинської обласної ради від 7 вересня 2017 року №15/8 затверджено перелік об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту й утримання доріг місцевого значення і комунальної власності, сформованого облдержадміністрацією за пропозиціями сільських, селищних рад на умовах співфінансування. Роботи на цих автошляхах мають провести до кінця року.

Тож відповідно до документа планують здійснити поточний дрібний ремонт дороги Олика – Личани у напрямку села Пітушків (з обласного бюджету виділено 172,5 тисячі гривень) та капітальний у селі Залісоччя на вулиці Луцькій (буде виділено  297,5 тисячі гривень).
Що ж до відрізку шляху у селі Личани, то роботи вже виконані, а капітальний ремонт на ділянці в селі Залісоччя, на вулиці Луцькій, ще не розпочали. Проблема в тому, що Олицька селищна рада у 2017 році частку співфінансування на цю дорогу у розмірі 200 тисяч гривень передбачила, однак кошти виконавцям робіт і досі не перераховані.

Отож, вирішити процедурні питання, що гальмують проведення ремонту шляху, необхідно передусім на місцевому рівні, адже до завершення фінансового року – лише два місяці, а зволікання можуть призвести до неосвоєння коштів. 
 

Telegram Channel