Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
В Азії спустили на воду найбільше судно для створення островів

Волинь-нова

В Азії спустили на воду найбільше судно для створення островів

У червні наступного року судно буде готове вийти в море

Китайська суднобудівна компанія Shanghai Zhenhua Heavy Industry в східній провінції Цзянсу спустила на воду найбільший в азійському регіоні земснаряд для створення насипних островів. Про це пише газета China Daily.

Земснаряд отримав назву Tiankun («Небесна риба Кунь»), його будівництво почалося у 2016 році. Очікується, що в червні 2018 року він буде готове вийти в море. За даними розробників, при водотоннажності 17 000 тонн земснаряд досягає довжини 140 м. За годину він може вичерпувати до 6000 куб. м піску і глини з глибини 35 м, що за обсягом дорівнює трьом стандартним басейнам.

У червні наступного року судно буде готове вийти в море

Судно обладнане одним з найпотужніших у світі ріжучих апаратів з чотирма типами ножів, які можуть обробляти різні морські речовини. Tiankun високо автоматизований, тому робота обладнання «забезпечується з більшою ефективністю, ніж на аналогічних судах з ручним керуванням».

Після вилучення з води піску, глини або перемеленого коралового рифу матеріали транспортують на відстань до 15 км від корабля потужною транспортною системою. Здобуте використовується для формування нових ділянок суші.

За словами розробників судна, земснаряд посилить позицію Китаю в рамках територіальних суперечок.

Китай проводить великомасштабні гідротехнічні та будівельні роботи зі створення штучних островів у спірних акваторіях Південно-Китайського моря з кінця 2013 року.

Telegram Channel