Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У центрі Луцька стоїть «брехливе» табло

Час прибуття транспорту, м'яко кажучи, дуже умовний

Олександр ДУРМАНЕНКО.

Волинь-нова

У центрі Луцька стоїть «брехливе» табло

На зупинці біля ЦУМу встановлено електронний екран, на якому висвітлюється інформація, коли можна очікувати на ту чи іншу маршрутку. Теоретично з його допомогою пасажири мали б дізнатися, скільки часу треба стояти до потрібного рейсу. А практично прилад безбожно бреше, вводить людей в оману і цим обурює до глибини душі

На електронне табло я звернула увагу тільки нещодавно, коли довго чекала своєї 17-ї маршрутки. Спочатку з інтересом роздивлялася, як змінюються на ньому хвилини до прибуття кожної машини, наївно думаючи, що цифри відповідають дійсності. Про потрібний транспорт там було написано, що має прийти через 16 хвилин. На мить я відвернулася, щоб привітатися зі знайомими, а коли знову поглянула на екран, там вже була цифра 3. «Ого, як швидко їде», — зраділа і одразу посумнішала — за кілька секунд табло знову висвітило цифру 16.

Електронне табло - річ дороговартісна. Шкода, що користі з нього немає.

Коли насправді прибула маршрутка, я так і не довідалася. Сіла в перший-ліпший автобус, що направлявся у приблизно потрібному напрямку, бо чекати з моря погоди у вечірню пору під дощем — неприємна справа. На жаль, не знаю скільки часу табло вводить в оману пасажирів — мабуть, більшість лучан на нього вже не звертають уваги. Хіба що якийсь приїжджий повірить цифрам «від ліхтаря» на неоновому екрані, і дуже швидко про це пошкодує.

Але хочеться запитати в представників міської влади Луцька: чи хтось із посадових осіб мерії ще пам’ятає про прилад у центрі міста і для чого він був встановлений? Бо теперішня робота цієї електронної штуки — неповага до людей плюс марнування дорогої електроенергії. Чи для чиновників «брехливе» табло у центрі міста — дрібниця, не варта їхньої уваги?

На зупинці стояла Наталка ЧОВНИК.

Ось так виглядає електронне табло. На жаль, інформація про графік руху транспорту дуже неточна.
Ось так виглядає електронне табло. На жаль, інформація про графік руху транспорту дуже неточна.

 Більшість лучан звертає на табло увагу лише для того, щоб дізнатись котра година.

Більшість лучан звертає на табло увагу лише для того, щоб дізнатись котра година.

 

Telegram Channel