Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ГАЗИФІКОВАНО ПОЛІСЬКЕ СЕЛО

Чудовий новорічно-різдвяний подарунок зробили мешканцям села Хотешів будівельники Камінь-Каширської ПМК-70. Вони здали в експлуатацію більш як двадцятикілометровий газопровід...

Чудовий новорічно-різдвяний подарунок зробили мешканцям села Хотешів будівельники Камінь-Каширської ПМК-70. Вони здали в експлуатацію більш як двадцятикілометровий газопровід. Газ підведено аж до 346 будинків. А в багатьох з них він уже запалав.
Вісімсот метрів підвідного газопроводу в цьому селі за кошти держави було збудовано ще чотири роки тому. Тоді до 24 будинків “голубе” паливо навіть підключили. Але після цього через відсутність коштів роботи припинили. Це неабияк непокоїло людей. Врешті-решт, не дочекавшись милості з боку держави, вони створили сільський кооператив з газифікації. Його головою обрали досвідченого господарника Володимира Маковецького. Гуртом зібрали гроші, виготовили проектну документацію. А в кінці минулорічного літа ПМК-70 взялась далі по селу прокладати підвідний газопровід. За чотири місяці було виконано величезний обсяг робіт.
Вартість газопроводу — 541 тисяча гривень. 150 тисяч — з державного бюджету. Частину коштів виділила сільська рада. Але найбільший вклад у газифікацію села зробили селяни — майже 387 тисяч гривень.
Втім, дві вулиці села все ще залишаються без “голубого” палива. Але, за словами сільського голови Адама Маковецького, в цьому році й до мешканців цих вулиць прийде газ. І таким чином це велике село буде повністю газифіковане. Звідси газопровід потім має пролягти до так званого неперспективного села Котуш.
Іван КАПІТУЛА.
Telegram Channel