Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Цирку не буде? У Києві вже заборонили

Волинь-нова

Цирку не буде? У Києві вже заборонили

В пересувних цирках порушуються правила поводження з тваринами

Київська міська державна адміністрація заборонила пересувні цирки з тваринами в столиці. Про це повідомляє 112.ua.

У КМДА зазначили, що в пересувних цирках порушуються правила поводження з тваринами, також тварини часто позбавлені нормальних умов утримання.

Державна екологічна інспекція Києва при перевірках завжди фіксує у заїжджих цирків шапіто відсутність дозволів на використання диких тварин.

«Утримання диких тварин у неволі допускається тільки за наявності дозволу, що видається Міністерством екології та природних ресурсів. При цьому Державна екологічна інспекція Києва при перевірках завжди фіксує у заїжджих цирків шапіто відсутність дозволів на використання диких тварин. Крім того, закон "Про захист тварин від жорстокого поводження" забороняє створення пересувних зоопарків та дресирування тварин із застосуванням насильства, але він поки не забороняє діяльність пересувних цирків шапіто», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що рішенням КМДА рекомендовано департаменту благоустрою не видавати дозволи на розміщення цирків шапіто. За ухвалення відповідного проекту рішення загалом проголосували 66 депутатів (необхідна кількість для ухвалення - 61).

Нагадаємо, українському парламенту пропонують заборонити розведення безпородних тварин і запровадити електронний реєстр домашніх улюбленців і вихованців притулків. Відповідний законопроект № 7220 щодо введення обліку домашніх і бездомних тварин зареєструвала група з 20 нардепів на чолі з представником БПП Андрієм Немирівським. Пізніше народний депутат від Радикальної партії Андрій Лозовий та представник «Народного фронту» Євген Дейдей заявили про відкликання своїх підписів під скандальним законопроектом.

 

Telegram Channel