Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

СВИНІ ТАКОЖ УСМІХАЮТЬСЯ

У світі чимало встановлено пам’ятників різним тваринам. Свиням також. Ось такий пам’ятник свині встановлено в центрі славного міста Ромни, що на Сумщині...

У світі чимало встановлено пам’ятників різним тваринам. Свиням також. Ось такий пам’ятник свині встановлено в центрі славного міста Ромни, що на Сумщині.
Свиня усміхається. А чому їй не бути веселою, адже вона ніколи не потрапить під ніж.


СКІЛЬКИ В УКРАЇНІ СТОЛІТНІХ
Створений реєстр громадян віком понад 100 років. Нині в нашій країні проживає 1715 чоловік, яким виповнилось сто і більше років. Найбільше довгожителів мешкає в Донецькій, Дніпропетровській, Львівській областях.

ЛИСТ БЛУКАВ 286 РОКІВ
Поштова служба Німеччини встановила новий світовий рекорд з тривалості доставки кореспонденції адресату. Лист прийшов із запізненням за призначенням з 286-річним запізненням.
У цьому листі, датованому 1718 роком, глава Лютеранської церкви міста Ейзенах доручає духовенству ближнього міста Остхейм вибрати нового священнослужителя замість покійного настоятеля місцевої церковної общини. Проте листа помилково було доставлено в інший Остхейм, що знаходиться поблизу Франкфурта, де він осів у міському архіві.
Майже через три століття історик Карл-Шнайдер з того Остхейма, куди насправді адресувався лист, виявив помилку, розглядаючи архівні документи з колегою з іншого Остхейма, куди надійшло поштове відправлення. Помилку нарешті було виправлено.
“Можливо, це і найпізніший приклад доставки листа не тому адресату,— зазначає Шнайдер. — Незважаючи на це, “наш Остхейм” отримав таки тоді нового священика”.

БЕЗ МАВП СВЯТО — НЕ СВЯТО
У Кореї без мовп не зустрічають ні Нового року, ні Різдва. Щоб їх виступи пройшли успішно, мавп навчають у спеціальних школах. Їм викладають гру на різних музичних інструментах, вчать традиційному корейському поклону, що символізує побажання доброго здоров’я. «Випускниці» школи носять костюми Санта-Клауса і вміють дзвонити маленьким дзвіночком.

БАМБУКОВА ПАЛИЦЯ ЧАРЛІ ЧАПЛІНА
На лондонському аукціоні відбувся розпродаж речей, пов’язаний з кіно. Однією із найцінніших стала бамбукова паличка, з якою фотографувався Чарлі Чаплін у кінофільмі 1936 року “Нові часи”. Її купив колекціонер із США за 92 тисячі доларів. Продали також двоє накладних вусів, які Чаплін використовував під час зйомок сатиричного фільму про Гітлера “Великий диктатор”. Їх купили за 23 і 35 тисяч доларів.

НАЙШВИДШИЙ У СВІТІ ЛІФТ
Одна з японських корпорацій оголосила запуск найшвидшого у світі ліфта. Його встановлено у тайванському хмарочосі. Під час підйому ліфт розвиває швидкість 60,6 кілометра за годину. Для порівняння, швидкість ліфта у звичайному житловому будинку має 1—1,6 метра за секунду. Цей швидкісний ліфт встановлено у будинку висотою 571 метр.
Telegram Channel