Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Серби закликають нас не визнавати незалежність Косова, а самі…

Сербія ігнорує заклики України розставити крапки над «і» щодо її громадян, які воювали в Донбасі.

Фото із сайту www.dt.ua .

Волинь-нова

Серби закликають нас не визнавати незалежність Косова, а самі…

Офіційний Белград усе робить синхронно із Москвою

Сербія ніколи не була прихильником України і насправді підтримує владу Росії.  Про це в статті для «Дзеркала тижня» написав експерт Володимир Кравченко.

На думку Кравченка для того, щоб подивитися на відношення Сербії до України, досить подивитися на голосування делегації країни в ООН і Раді Європи.

Сербія у своїй політиці у відносинах з Україною буде діяти з оглядкою на Росію.

Він нагадав, що в березні 2014 року серби вийшли із залу в момент голосування резолюції Генасамблеї ООН щодо територіальної цілісності України, а в грудні 2016 року – проголосували проти резолюції ГА ООН «Положення з правами людини в автономній Республіці Крим та міста Севастополь (Україна)».

Крім того, під час прийняття в Комітеті міністрів Ради Європи рішення щодо ситуації в Україні, де Росію визнали відповідальною за реалізацію Мінських угод, делегація Сербії утрималася при голосуванні.

«Так само як і в травні, коли Комітет міністрів Ради Європи приймав рішення щодо ситуації в АРК та м.Севастополі (Україна), в якому РФ закликали виконувати свої зобов'язання в сфері прав людини та припинити репресії», – додав експерт.

Також, за його словами, влада Сербії останнім часом ні разу не говорила про підтримку територіальної цілісності України.

Кравченко вважає, що «це дивна позиція для країни, на міжнародній арені активно виступає проти визнання незалежності Косово і домагається від своїх партнерів підтримки територіальної цілісності».

МЗС Сербії звинуватило українського посла в спробах погіршити відносини Сербії з Росією.

Він уточнив, що українська сторона на шкоду інтересам з Євросоюзом не визнає незалежність Косово і не голосує за резолюції в міжнародних організаціях, де мова йде про визнання регіону. У свою чергу офіційний Белград ігнорує візити своїх політиків в окупований Крим.

В очах українців Сербія виглядає інструментом Кремля з дестабілізації Балкан зокрема і Європи в цілому, резюмує автор статті. «Хоча Белград і не має наміру далі роздмухувати конфлікт, що розгорівся між нашими країнами недавно, українцям не варто плекати ілюзій – Сербія у своїй політиці у відносинах з Україною буде діяти з оглядкою на Росію», – вважає Володимир Кравченко.

Як відомо, нещодавно між Києвом і Белградом виник дипломатичний скандал через різкі висловлюваня українського посла Олександра Александровича про те, що офіційний Белград не зробив нічого, щоб покарати сербських громадян, які брали участь у бойових діях в Донбасі на стороні проросійських сепаратистів, а також, що РФ використовує Сербію для створення хаосу і розпалення нової війни на Балканах. У свою чергу МЗС Сербії звинуватило українського посла в спробах погіршити відносини Сербії з Росією.

Telegram Channel