Курси НБУ $ 39.55 € 42.06

ХТО ВИНЕН У СМЕРТІ УКРАЇНСЬКИХ МИРОТВОРЦІВ?

Ті українські миротворці, що загинули і поранені від вибухів в Іраку, представлені до нагородження орденом «За мужність» першого ступеня, повідомив міністр оборони України Олександр Кузьмук...

Ті українські миротворці, що загинули і поранені від вибухів в Іраку, представлені до нагородження орденом «За мужність» першого ступеня, повідомив міністр оборони України Олександр Кузьмук.
Він сказав, що українські військовослужбовці не порушили статутів Збройних сил України і діяли, виходячи з обставин. Кузьмук також повідомив, що з декількох джерел керівництво військового відомства отримало інформацію, що відповідальність за загибель українських миротворців взяла на себе Іракська ісламська армія.
Водночас Олександр Кузьмук сказав, що еміри сімейних кланів міста Ес-Сувейри заявили про намір встановити пам’ятник загиблим українським миротворцям. За весь час перебування багатонаціональних коаліційних сил на території Іраку це перший випадок, коли місцеве населення вирішило увічнити пам’ять загиблих миротворців.
Тим часом учора американський військовий літак доставив в Україну з Німеччини тіла 8 загиблих в Іраку миротворців. У Київ також був доставлений миротворець з Казахстану, який загинув разом з українськими військовими.
Telegram Channel