Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
 Дев'ята книга Євгена Хотимчука

Полісся.net

Дев'ята книга Євгена Хотимчука

Волинський журналіст і письменник вирішив дати друге життя своїм газетним публікаціям --публіцистичним текстам, написаним «на злобу дня» упродовж 1996 – 2017 років

Презентація книги «Слово гаряче та щире» відбулася у Волинській державній обласній універсальній бібліотеці імені Олени Пчілки і зібрала чималу аудиторію —колег, друзів, усіх, хто стежить за творчістю Євгена Хотимчука. Теплий і невимушений тон задав спілкуванню ведучий дійства —один із найавторитетніших у нашому краї книголюбів-інтелектуалів, Заслужений лікар України, народний депутат 5 і 6 скликань, громадський діяч Володимир Карпук.

– Це щира і мужня книга. «Слово гаряче та щире» – як крапля крові, де і синівська любов до матері, і батьківське тепло до дітей, і громадянська позиція, і одвічна чесність, - висловив свою думку пан Володимир.

Про вагання і роздуми, що передували народженню нової книги, розповів автор Євген Хотимчук, заслужений журналіст України, успішний менеджер газетної справи. Пояснив, чому «оселив» під однією обкладинкою відгуки на знакові події, розповіді про свої подорожі, спогади про відомих волинян. Газетні матеріали, викладені у хронологічному порядку, виглядають своєрідним літописом нашого непростого часу.

Про те, що публіцистика не втрачає інтересу читачів, говорили під час презентації журналісти Галина Світліковська, Валентина Блінова, Лариса Віліщук, Раїса Козачук, Володимир Камінський. Схвально оцінив книгу і письменник Віктор Вербич. «То не просто документ епохи, а документ чесної та справжньої душі», – сказав колега по перу.

 Про вагання і роздуми, що передували народженню нової книги, розповів автор Євген Хотимчук, заслужений журналіст України, успішний менеджер газетної справи.

«Людиною милосердя» назвала Євгена Хотимчука Галина Степанівна Шафета, вдова редактора газети «Волинь» – відомого публіциста Полікарпа Шафети. До речі, саме у «Волині» «став на крило» винуватець літературної імпрези, колишній кореспондент відділу сільського господарства. Знайшла відгук його творчість також у серці лучанина Бориса Максим'юка.

Привітали Євгена Яковича і земляки з його рідного села Рудка-Козинська Рожищенського району на чолі із сільським головою Миколою Яцюком, подякували за активну участь у житті громади, допомогу у будівництві храму, і звичайно – за правдиву книгу.

Пораділи за автора й усі представники великої журналістської династії Хотимчуків, а також його старший брат Володимир з родиною.

Під час презентації звучали тексти Євгена Хотимчука у виконанні заслуженої артистки України Лариси Зеленової. А народний артист України Василь Чепелюк зворушив серця присутніх Піснею про матір.

Оксана КРАВЧЕНКО

Telegram Channel