Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Власникам автівок на «євробляхах» додасться головного болю

Волинь-нова

Власникам автівок на «євробляхах» додасться головного болю

Литва зацікавилася десятками тисяч автомобілів, вивезених за межі держави з грубими порушеннями митних правил

За даними митного департаменту Литви, понад 59 тис. автомобілів були вивезені з Литви в Україну в обхід існуючих законодавчих норм. Тобто з грубими порушеннями митних правил.

Про це інформує 24 канал з посиланням на матеріали литовського видання, повідомляє Gazeta.ua.

Експерти зауважують, що цей факт може нашкодити так званим власниках авто на литовських номерах, які завезли їх начебто як співробітники компанії.

Експерти зауважують, що цей факт може нашкодити так званим власниках авто на литовських номерах, які завезли їх начебто як співробітники компанії. У Литві прискіпливо слідкують за сплатою податків. Так, нещодавно у громадянина конфіскували 31 тис. незадекларованих доларів й виписали штраф.

«Власники чи акціонери таких литовських фірм підпадають під звинувачення одразу за трьома статтями литовського кримінального кодексу. Це розтрата коштів підприємства, несплата податків та масовий найм нелегальних працівників на роботу. Адже за документами, українські «власники» литовських авто – це водії таких компаній», – зауважує працівник однієї з фірм у Вільнюсі Олександр Ланецький.

Не виключено, що при перетині кордону України з однією з європейських держав, авто на литовських номерах може бути конфісковане. Також, якщо українська влада отримає дані про незаконні авто, вона самостійно може затримувати та конфісковувати дані автомобілі.

Telegram Channel