Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
В обласній бібліотеці для юнацтва нагороджували «Юних літераторів Волині»

Волинь-нова

В обласній бібліотеці для юнацтва нагороджували «Юних літераторів Волині»

Мала академія наук вже 22 роки шукає і знаходить серед школярів обдарування у галузі літератури та упорядковує їхні твори у збірку

Заочний обласний конкурс «Юні літератори Волині» триває щороку вже 22 раз та має чотири номінації: проза, поезія, журналістика та казка. Найкращі твори видають збіркою, завдяки спільним зусиллям облдержадміністрації, Волинської Малої академії наук (МАН) та Волинської обласної Національної спілки письменників України (НСПУ).

Цьогоріч працівники біліотеки для юнацтва зібрали у читальному залі конкурсантів та їхніх наставників з усієї області.

До присутніх звернулася голова журі – письмениця, заслужений вчитель України Ніна Горик. Вона оцінювала номінацію «Поезія» і оголосила її переможців.

Віталій Голіч (Володимир-Волинська ЗОШ №2), Діана Костюк (Луцька ЗОШ №20), Катерина Цигульова (с. Прилуцьке, Ківерцівський р-н), Юлія Гаврилюк (Луцька ЗОШ №13), Володимир Лагода (c.Черче Камінь-Каширський р-н), Маргарита Янець (Нововолинська ЗОШ №6), Анна Мартинюк (ЗОШ-гімназія с. Підгайці, Луцький р-н), Яна Кирилюк (Луцька гімназія №4), Анастасія Самодєєнко (Луцька гімназія №21), Анастасія Свередюк (с. Черче Камінь-Каширський р-н)... І це ще не всі імена початківців-поетів, вірші яких увійшли у збірку «Перли у глибинах казки».

У «Прозі» відзначилися Валерія Гапонюк (Луцька ЗОШ №25), Маргарита Гірчук (ЗОШ №26), Богдана Островська (Нововолинська ЗОШ №2), Ольга Гончар (Луцька ЗОШ №15), Вероніка Новосад (В.-Волинський), а також – Михайло Сиротюк, Юлія Шкарат, Богдана Віжанська, Софія Пеньковська, Вікторя Стецюк, Олександра Доновська, Софія Тарасюк, Анна Остимчук, Анна Троць, Тетяна Зайчук.

Та і малечі, і дорослим хочеться казки. Яку ж казку творять самі діти? Вона й у час, Інтернету і телефонів - про Добро.

У галузі «Журналістика» перемогла школярка з Луцької ЗОШ №20 Олександра Шевчук. Її короткі, але влучні оповідання про військовий госпіталь варті відзнаки вимогливого журі. За цікаве та кропітке дослідження «Чого дідусь мій і досі плаче» нагороджений Назар Мозолюк (ЗОШ с. Жидичин Ківерцівського р-ну). Юнак використав документальні свідчення і описав пережите дідусем у художньо-публіцистичному жанрі. Олександра Коваленко (гімназія м. Нововолинська) надихнула – «Своїм життям рівняймося на героя!» про загиблого в АТО Вадима Демчука, пам'ятна дошка якому – на вході у її школу. Ангеліна Тюхта із села Бужанка, Іваничівського р-ну теж не оминула теми героїзму. А Галина Іщук із ліцею Володимира-Волинського розповіла своє «Диво». Це трепетно, бо про тата та про молитву, яка його врятувала із пекла війни. Дарина Степанюк із Горохівської гімназії написала про свого і найкращого тата в однойменному есе.

Тему молодіжної діяльності задля успішного міста зачепила Софія Пеньковська з Луцька, розповівши про діяльність Молодіжної ради у школі №9.

Вікторія Демчук із Рожищенської гімназії поєднала героїв минулого і сьогодення.

Максим Дармовіс із села Промінь Луцького району написав про любов до життя.

Публіцистика — це те, що вражає. Така дійсність, що юних журналістів нині зачіпає тема війни.

Та і малечі, і дорослим хочеться казки. Яку ж казку творять самі діти? Вона й у час, Інтернету і телефонів - про Добро.

Серед переможців-казкарів: Анна Шишута, Софія Брус, Дарина Новосад, Вікторія Лисенко, Єлизавета Шкурко, Ірина Єфимчук, Ольга Кіричук, Василій Бевз, Максим Шевченко, Соломія Швець, Софія Мазепа, Софія Зелінська, Вікторія Ковч, Софія Шевчук, Ангеліна Назарук, Катерина Хмілевська.

Вітали переможців поетеса-лірик Валентина Штинько, заслужений вчитель України Олеся Ковальчук, поет-іроніст Петро Коробчук. Вони надихнули юних авторів своїми поезіями та побажали дружби зі Словом.

 
 
 

 

Telegram Channel