Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Помер видатний фотохудожник, особистий фотограф Президента Кравчука

Волинь-нова

Помер видатний фотохудожник, особистий фотограф Президента Кравчука

Чоловікові стало зле дорогою з Києва до Львова

Сьогодні вранці, 18 листопада, відійшов у вічність видатний український фотохудожник, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, особистий фотограф першого президента України Василь Пилип’юк. Про це повідомили його рідні на сторінці Василя Пилип’юка у Facebook.

«Несподівано відійшов у Вічність коханий чоловік, найдорожчий тато, улюблений дідусь, визначний український фотохудожник Василь Пилип'юк. Повертаючись автомобілем з Київського національного університету культури і мистецтв, де працював завідувачем кафедри фотомистецтва, під час зупинки неподалік міста Рівного раптово втратив свідомість. Швидка допомога доставила його до реанімації. Діагноз – інсульт. Між 6 і 7 ранку пішов з життя. Про час та місце прощання повідомимо у подальших дописах», – йдеться у повідомленні.

Довідка: Василь Пилип’юк – український фотограф. Лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка (1993), заслужений діяч мистецтв України. Художник Міжнародної федерації фотомистецтва (FIAP), заступник президента Світового об’єднання фотографів українців (С. О. Ф. У. США), професор Львівської національної академії мистецтв. Три роки був особистим фотографом першого президента України Леоніда Кравчука. Василь Пилип‘юк народився на Івано-Франківщині. Випускник факультету журналістики Львівського університету ім. І.Франка. Жив у Львові.

Telegram Channel