Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Коли ми знесемо в Ялті пам’ятник Олександру ІІІ, який вчора відкрив Путін?

Путін на відкритті пам’ятника Олександру III.

Фото із сайту «Українська правда».

Волинь-нова

Коли ми знесемо в Ялті пам’ятник Олександру ІІІ, який вчора відкрив Путін?

Залишати анексований Крим Кремль не збирається

Президент Російської Федерації взяв участь у відкритті пам’ятника російському імператору Олександру III, яке відбулося у парку Лівадійського палацу-музею в Ялті. Як повідомляє «Українська правда» з посиланням на РИА «Новости Крым», церемонія пройшла 18 листопада, хоча встановлено його було ще у жовтні на місці, де раніше розташовувався Малий палац. У робочому кабінеті Малого Лівадійського палацу Олександр III помер 20 жовтня 1894 року.

На постаменті викарбувано фраза Олександра III: «У Росії лише два союзники – її армія і флот».

Пам’ятник виконано з бронзи: імператор зображений, сидячи на зрубі дерева та спираючись на шаблю. На постаменті викарбувано фраза Олександра III: «У Росії лише два союзники – її армія і флот».

У вітальній промові Путін назвав Олександра III «видатним державним діячем, людиною сильного характеру, мужності і незламності волі», заявив про заслуги імператора і згадав, що при Олександрі III почалося «якісне переозброєння російської армії» і було реалізовано масштабні кораблебудівні проекти, у т.ч. для Чорноморського флоту.

«Олександр III вважав, що сильна, суверенна, самостійна держава має опиратися не лише на економічну та військову могутність, але і на традиції, що для великого народу важливо зберегти самобутність, а рух вперед неможливий без поваги до своєї історії, культури та духовних цінностей», – заявив Путін, повідомляється на сайті Кремля.

Telegram Channel