Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Війна химер» у Луцьку розкаже про Іловайський котел

Волинь-нова

«Війна химер» у Луцьку розкаже про Іловайський котел

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA запрошує лучан і гостей міста 23 листопада о 18:00 у Палац культури міста на перегляд і обговорення фільму Анастасії та Марії Старожицьких «Війна химер»

Ця історія побудована на документальному матеріалі, відзнята її безпосередніми учасниками, повідомляється на сайті Луцької міськради. Валерій Лавренов (позивний «Лавр») був добровольцем на фронті, потрапив у Іловайський котел і втратив своїх найближчих побратимів. Його повернення з війни вносить нові відчуття, зокрема і в стосунки з коханою. Аби зрозуміти, що він втратив і знайшов там, вона поїхала з ним туди відразу після битви. Проїжджаючи зруйнованими містами, вона намагається зрозуміти суть війни і любові. Під час війни вони прямо говорять одне одному про свої почуття, вириваючись із котла.

Ця історія побудована на документальному матеріалі, відзнята її безпосередніми учасниками.

«Для мене це насамперед моє життя. Я його прожив, я дякую побратимам, які були зі мною. Це був 2014 рік – тяжкий час. Я з ним живу щодня. Тоді ми робили свій вибір, ми мусили його робити, і будемо робити надалі. Це історія двох людей, а у нас в країні таких історій тисячі, десятки тисяч. Мусимо їх показувати людям, бо розумію, що ми «втомилися від війни», але ж здебільшого втомилися якраз ті, які сидять на диванах», – каже головний герой фільму «Лавр».

Це – історія подорожі до лінії фронту та спроби спільного життя опісля всього. До обговорення стрічки запрошуються бійці, котрі не з розповідей знають, що таке війна.

Фестиваль аполітичний і некомерційний.

Вхід на всі кіноперегляди та заходи фестивалю вільний.

Telegram Channel